Bakan Soylu hakkındaki iddiaları soran muhabir işten çıkartıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialar hakkında soru yönelten AA muhabiri Musab Turan'ın iş akdi feshedildi.

Bakan Soylu hakkındaki iddiaları soran muhabir işten çıkartıldı
21 Mayıs 2021 - 23:49

Anadolu Ajansı (AA), basın toplantısında iki bakana Süleyman Soylu ve Sedat Peker hakkında soru soran Muhabir Musab Turan'ın iş akdinin feshedildiğini açıkladı.

Turan hakkında "terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması amacıyla" Cumhuriyet Savcılığına ihbarda bulunuldu.

Anadolu Ajansının kurumsal Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran ve bu sırada kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak bu siyasal propaganda eylemini icra eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan'ın iş akdi feshedilmiştir. Adı geçen şahıs, bu eylemiyle, Anadolu Ajansı'nın iş sözleşmesindeki 'Çalışanlarımız tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğüne gölge düşürecek ya da maddi veya manevi kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlardan uzak dururlar.' maddesini de ihlal etmiştir.

Şahıs hakkında herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması amacıyla da nöbetçi Cumhuriyet savcılığına ihbarda bulunulmuştur. Ayrıca 'Gri Pasaport' ve 'Basın Kartı'nın iptali konusunda ilgili kurumlara Turan hakkında bildirim yapılmıştır.'

Ne olmuştu?

AA Muhabiri Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın, basın toplantısı sırasında Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında gündeme getirdiği iddialardan bahsedip ''Son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Narko-bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu?  Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Çarşıda pazarda herkes bunu konuşuyor. Ancak hiçbir bakan buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir savunma yaptı mı? Sayın bakanım, 3,5 yaşında bir oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı utanıyorum. Sizlerin çocukları yok mu?" diye sormuştu.

Bakan Varank da "Sen şov yapmak istemişsin, ben sana cevabını vereyim. AK Parti iktidarının en önemli özelliği, Türkiye'de her türlü illegal yapıyla, her türlü çeteyle mücadele ederek 19 yılda iktidarını sağlamlaştırmasıdır" yanıtını vermişti.

Bakanlara soru sorduğu videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Turan, daha sonra videoyu silmişti.
 
Bu haber 666 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı