Baran'ın ailesi ümitli bekleyişini sürdürüyor

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan 7 yaşındaki Baran Karael’in ailesinin ümitli bekleyişi sürüyor.

Baran'ın ailesi ümitli bekleyişini sürdürüyor
02 Kasım 2020 - 14:17

İzmir’de meydana gelen 6.8 şiddetinde depremin ardından çok sayıda vatandaş enkaz altında kalarak hayatını kaybederken, yakınları göçük altında olanlar ise umutla onlardan gelecek güzel haberi beklemeye devam ediyor.


Enkaz altında kalan isimlerden biri de ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Baran Karael. Deprem günü babası Sabri Karael ve anneannesi Muazzez Karael ile birlikte diş rahatsızlığından dolayı Rıza Bey Apartmanı ikinci katta bulunan diş polikliniğine giden minik Baran, yaşanan depremde enkaz altında kaldı.


4 gündür enkaz altında olan küçük Baran ve anneannesi Muazzez Karael için ailesi ile yakınları arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği Rıza Bey Apartmanı önünde ümitli bekleyişini sürdürüyor.


Rıza Bey Apartmanı’nda yapılan arama-kurtarma çalışmalarından gelecek sevindirici haberi bekleyen Karael ailesi, küçük Baran ve anneannesi Muazzez Karael ile enkaz altında kalan diğer vatandaşlar için dua ediyor.


İLKHA’ya konuşan küçük Baran’ın büyükbabası Mahmut Karael ve dayısı Mehmet Karael, bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarından gelecek sevindirici haberi beklediklerini söylediler.


Mahmut Karael, İzmir’de deprem olduğunda Aydın’da olduğunu, dünürü ile torununun yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın altında kaldığını öğrenir öğrenmez İzmir’e geldiğini anlattı.


Torunu ve anneannesinden gelecek iyi haberi beklediklerini belirten Karael, “Oğlum torunumu diş tedavisi için doktora getirmiş. Şu anda enkaz alanında sabırsızlıkla bekliyoruz. Enkaz altından ne zaman çıkacaklarını bilemiyoruz. Oğlum, torunum sıra beklerken dışarıya çıkmış, kafede çay içtiği esnada da depremin olduğunu hissetmiş ve akabinde de binanın yıkılmaya başladığını görmüş. Hemen binaya doğru koşmuş ve oğluna yetişmeye iki adım kaldığı esnada binaya girmeye çalışmış ama bina tamamen yıkılınca girememiş.” dedi.


Büyük bir ümitle torunu ve anneannesinin enkaz altından çıkarılmasını beklediğini anlatan Karael, “İnşallah torunum, dünürüm ve enkazın altında kalan diğer vatandaşlar sağ çıkarlar. Şu an enkaz alanında çaresiz bir şekilde onlardan gelecek güzel bir haberi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Enkaz altında kalan bir hemşirenin kendilerine dün sms yoluyla 5 kişiyle birlikte sağ olduklarına dair bir mesaj gönderdiğini anlatan Karael, mesajı AFAD yetkilileri ile paylaştıklarını da sözlerine ekledi.


Dayı Mehmet Karael de ailesiyle birlikte deprem esnasında Rıza Bey Apartmanı’na yakın olan bir parkta olduklarını, binanın yıkıldığını gördüğünde binaya doğru koştuklarını, enkaz altında kalan 5 kişiyi kurtardıklarını anlatarak yeğenin enkaz altında kaldığını daha sonra öğrendiğini belirtti.


Karael, “Deprem olduğu esnada yeğenim binadan dışarıya doğru kaçmaya başlamış. Dışarı çıkmaya 3-5 metre kala bina yıkılınca binada kalmış. Babası da annesini ve oğlunu görmüş ancak bina yıkıldığı için içeri girememiş. Biz de bu enkaz alanında herkes gibi sabırla bekliyoruz. Herkesten dua bekliyoruz. İnşallah kurtulurlar. Allah herkesin yardımcısı olsun. Ablam ve eniştem şu anda çok kötü durumdalar. Umutla evlatlarının sağ çıkmasını bekliyorlar. Allah bir daha bu günleri yaşatmasın. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor, ekipler ellerinden geleni yapıyorlar. İnşallah enkaz altında kalanların hepsini sağ salim bir şekilde çıkarırlar.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


Bu haber 24588 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması