Başkan adayı İzol, projelerini açıklıyor

Yeniden Refah Partisi Siverek Belediye Başkan Adayı Hasan İzol, hayata geçirmeyi planladığı projeleri peyderpey açıklıyor.

Başkan adayı İzol, projelerini açıklıyor
07 Mart 2024 - 16:43

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala adaylar çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Seçildiği takdirde hayata geçirmeyi planladığı projeleri açıklayan İzol’a vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kent merkezinden kırsal mahallelere kadar her alanda projeleri olduğunu vurgulayan İzol, “Bu şehir hepimizin. Ahlaklı belediyecilik anlayışıyla çıktığımız bu yolda desteklerinizden ötürü hepinize teşekkür ederim. Geçtiğimiz günlerde Siverek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz programda projelerimizin tamamını kamuoyu ile paylaşmıştık. Şimdi ise parça parça projelerimizi aktarıyoruz. Halkımızın çok yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız. İlginiz karşılık kalmayacak. Biz biriz, birlikte Siverek’imizi refaha kavuşturacağız.” diye konuştu.



Yöresel ürünlerle ilgili projesini açıklayan İzol, “Süt ve süt ürünleri tesisi ve kooperatifi kurulacak. Bu sayede bölgemizin en büyük geçim kaynaklarından olan hayvancılığı geliştirecek ve bu alandaki girişimcileri destekleyeceğiz. Tesis ve kooperatif ile Siverek peyniri, yoğurdu ve yağını kendimiz üretecek ve kendimiz kazanacağız. Tesislerimizde üretilen ürünleri kooperatif aracılığı ile ulusal ve uluslararası pazara sunacağız. Bu sayede ilçemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracatına katkıda bulunacağız.” dedi.



Öte yandan Siverek Şire Pazarı ve Fırat bölgesi kültür balıkçılığı projelerini de açıklayan İzol, şu ifadelere yer verdi: “Şire pazarında 24 saat güvenlik kamerası, oturma ve dinlenme odaları, depolama alanları, otopark, wc ve duşluk ve peyzaj ve yeşil alan düzenlemesi yapılacak. Balıkçılık endüstrisini ve kültürünü ilçemizde geliştirmek ve yaygınlaştırmak için uzmanların gözlem, araştırma ve analizlerine dayanarak Kültür Balıkçılığı Tesisi kurulacak.”


Siverek Balık ve Köylü Pazarı projesiyle ciddi bir eksiklik gidermiş olunacak. Bu projelerle kentte dağınık bir şekilde kurulmuş balıkçı esnafı daha modern bir pazara kavuşacak. Ayrıca Köylü Pazarı ile kırsalda üretim yapan girişimciler direkt tüketici ile buluşma imkanı yakalayacak.

Alt ve üst geçit çalışmaları yapılacak!

İzol, en önemli projeleri arasında şehrin trafik sorununu azaltmaya yardımcı olacak alt ve üst geçit yapılacağına değindi.

İzol, “Alt ve üst geçitler, çevreyolu ve köprülü kavşak eksiklikleri şehrimizde kazalara ve trafik yoğunluğuna neden olmakta. İhtiyaç duyulan tüm noktalara bu çalışmaları yapacağız. Ayrıca çevre yolu sorununun ortadan kalkması için büyük çaba göstereceğiz. Ayrıca şehrimizde bir trafik eğitim alanının olmadığını gözlemledik. Sürücü adayları eğitimlerini yoğun trafik akışı olan Siverek-Çermik yolunda alıyor. Trafik eğitim parkını hizmete açacağız. Bu sayede çocuklarımıza küçük yaşta trafik eğitimi kültürü aşılayacağız. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve tüm özel gereksinimli bireyler bu parktan faydalanabilecek.” ifadelerini kullandı.

Bu haber 389 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti