Başkan Ayşe Çakmak, depremden etkilenen kırsal mahalleri ziyaret etti

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde zarar gören kırsal mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.

Başkan Ayşe Çakmak, depremden etkilenen kırsal mahalleri ziyaret etti
21 Şubat 2023 - 10:37
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kent merkezinin yanı sıra kırsalda da hasar tespit çalışmaları devam ederken Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, kırsaldaki depremzedeleri ziyaret etti.

Asrın felaketi olan depremlerde evleri zarar gören kırsal Taşagil, Alancık ve Hacıabdal mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Çakmak, vatandaşların taleplerini dinledi.

Depremde zarar görev ve yıkılan evlerde incelemelerde bulunan Çakmak, zorlu sürecin güç birliğiyle atlatılacağına inandığını söyledi.

Depremin çok büyük bir alanı etkilediğini belirten Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, "11 ili ve yaklaşık 13 milyon insanı etkileyen çok ciddi bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Çok büyük bir hasar meydana geldi ki son açıklamaya göre 41 bin insanımızı kaybettik. Tüm Türkiye gibi bizlerde yasta ve üzgünüz. Bunun yanında bizlerde ilk olarak kendi ilçemizdeki kontrolleri sağladıktan sonra komşu illerimizin yardımına koştuk. Siverek olarak yardım seferberliği başlatarak elimizdeki tüm imkanlarımızı seferber ettik. Şu anda ilçe merkezimizde hem kırsalımızda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bizde ekiplerimizle birlikte kırsalda incelemelerde bulunuyoruz." dedi.

- Hasar tespit çalışmaları aralıksız sürüyor

Hasar tespit çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğüne dikkat çeken Çakmak, şunları söyledi:

"Özellikle Adıyaman'a yakın olan kırsal mahallelerimizde maalesef hasar var. Bunu da deprem bölgelerine yakın olmalarına bağlıyoruz. Özellikle hasar gören mahallelerimizde ivedi olarak hasar tespit çalışmaları yaparak bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerin önüne geçeceğiz. Başta Taşagil olmak üzere Alancık ve Hacıabdal mahallelerinde incelemelerde bulunduk. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha yaşatmasın."

Çakmak, zorlu sürecin birlik ve beraberlik içinde tek yürek olarak üstesinden geleceklerini dile getirdi.

 
Bu haber 738 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü