Başkan Çakmak: Basın, demokrasinin temel taşıdır

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak gazetecilerin önemine dikkat çekti.

Başkan Çakmak: Basın, demokrasinin temel taşıdır
10 Ocak 2024 - 09:18
Belediye Başkanı Ayşe Çakmak yaptığı açıklamada, gazetecilerin kamuoyunu doğru, tarafsız ve güvenilir bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirdiğini belirtti. Gazetecilerin toplumun sesi ve gözü olduğuna dikkat çeken Çakmak, onların özverili çalışmalarının demokrasinin güçlenmesinde ve toplumun bilinçlenmesinde önemli bir role sahip olduğunu ifade etti.

Çakmak, mesajında şunları söyledi: "Basın, demokrasimizin temel taşıdır. Özgür ve tarafsız bir gazeteci, toplumun bilgi edinme hakkının güvencesidir. Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatma, toplumu bilgilendirme ve toplumsal olaylara dikkat çekme konusunda kritik bir rol üstleniyor. Bu nedenle, onların özverili çalışmaları ve mesleklerini fedakarca icra etmeleri büyük takdiri hak etmektedir."

Ayrıca, gazetecilerin özellikle savaş bölgelerinde zor şartlarda çalıştıklarını ve zaman zaman büyük risklerle karşı karşıya kaldıklarını hatta Filistin’de hayatlarını kaybettiğini de vurgulayan Başkan Çakmak, özgürce haber yapabilme, düşüncelerini ifade edebilme ve toplumu bilgilendirme hakkının her şeyin önünde geldiğini belirtti.

Gazetecilere çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Ayşe Çakmak, “Basının özgür ve güçlü olmasıyla birlikte daha aydınlık bir toplumun inşa edileceğine inanıyorum. Bu vesileyle tüm değerli gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.
 
Bu haber 298 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti