Başkan Çakmak Sıfır Atık tesislerinde incelemelerde bulundu

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, çalışmalarında sona gelinen 'Sıfır Atık' tesislerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Çakmak Sıfır Atık tesislerinde incelemelerde bulundu
07 Aralık 2022 - 14:34
Diyarbakır kara yolu 5'inci kilometresinde yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerine kurulan tesisin 3 bini açık bin metrekaresi ise kapalı alan olarak kullanılacak.

Sona gelinen 'Sıfır Atık' tesislerinde incelemelerde bulunan Başkan Çakmak beraberindeki Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar ve teknik personeller ile birlikte tesisi gezdi.

Yapılacak değerlendirmelerin tamamlanmasıyla atık miktarının fazla olduğu mahallelerde mobil atık toplama istasyonları kurulması planlanırken bu istasyonlarda elektronik malzeme, kağıt, metal, cam, plastik, giysi, bitkisel yağ ve piller düzenli olarak toplanacak.

Tesisin hizmete girmesiyle ilçeye büyük bir katkı sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Ayşe Çakmak şunları kaydetti. ''Kısa bir süre önce yapımına başladığımız Sıfır Atık tesisinde yapılacak uygulamalarla ilgili son aşamaya geldik, tesisin faaliyete girmesiyle beraber ilçemiz genelinde bulunan atık malzemeler düzenli bir şekilde toplanarak tesiste ayrıştırılacak. Sıfır Atık projemizde amacımız israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi ve en az düzeye indirilmesini hedefliyoruz. Sıfır Atık projesinde bizlere her anlamda desteklerini esirgemeyen Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'a teşekkür ediyorum'' dedi.

8 aylık kısa bir sürede çalışmalarında sona gelinen "Sıfır Atık Tesisi" projesinde israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi ve en az düzeye indirilmesi hedefleniyor.

 
Bu haber 366 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması