Başkan Kuş, Sınav Merkezleri Projesiyle Gençlerin Kalbini Kazandı

Şanlıurfa’nın en fazla genç nüfusuna sahip merkez ilçesi Eyyübiye’de, gençlerin üniversite sınavlarında başarılı olmaları için tüm imkânları seferber eden Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un hayata geçirdiği sınav merkezleri projesinden faydalanan gençler, kendilerine sağlanan imkânlardan dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Başkan Kuş, Sınav Merkezleri Projesiyle Gençlerin Kalbini Kazandı
26 Nisan 2023 - 10:39

 

İlk önce Onikiler Mahallesi’nde, ardından Yenice’de üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin istifadesine sunulan sınav merkezlerinde, sabah sekizden akşam beşe kadar kafalarını kaldırmadan ders çalışıp, soru çözen öğrenciler, kendilerine sağlanan bu imkândan dolayı Başkan Kuş’a ve ekibine teşekkür ediyorlar.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un, ilçenin dezavantajlı sosyo-ekonomik durumunu göz önüne alarak hayata geçirdiği sınav merkezlerinden tamamen ücretsiz yararlanan 400’ün üzerinde üniversite hazırlık öğrencisine, birinci sınıf özel dershane kalitesinde eğitim olanakları sunuluyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin de destek verdiği uygulama sayesinde yükseköğretimde okumak isteyen ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle özel ders alamayan gençlere, alanında uzman öğretmenler tarafından dersler veriliyor. Her ay deneme sınavlarına katılarak konulardaki eksiklerini tespit etme fırsatını da yakalayan gençlere,  eğitim materyalleri, deneme sınavları, çay ve kahve ikramları da ücretsiz veriliyor.

Sınıf dersleri olmadığı zamanlarda, rahat ve çalışmaya son derece elverişli etüt salonlarında kendi kendilerine ders çalışıp, soru çözen öğrencilere en büyük desteği de yine burada görevli öğretmenler veriyor.

Amaçlarının üniversiteye yerleşmek, geleceğe daha iyi hazırlanmak olduğunu belirten gençler, özel dershanelerle kıyasladığı zaman 30-40 bin TL’ye alınacak bu eğitim hizmetinin kendilerine tamamen ücretsiz sağlandığını ifade ederek Başkan Mehmet Kuş’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorlar.

Bütçesinin çok önemli bir kısmını ilçede yaşayan çocukların ve gençlerin eğitimde başarılı olmalarına yönelik yatırımlara ayıran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Akşemsettin, 15 Temmuz ve Direkli Mahallesi’nde yaşayan gençlerin faydalanacağı bir sınav merkezini de ilk fırsatta hizmete sunacaklarını, ilçedeki sınav merkezi sayısını önümüzdeki dönem dörde çıkarmak istediklerini açıklamıştı.


Bu haber 381 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması