Başkan Özaslan, Siverek'in yol sorununu gündeme getirdi

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Siverek - Çermik ve Siverek - Viranşehir kara yolunun dar olmasından dolayı birçok ölümlü kazanın meydana geldiğini belirterek çözüm önerilerini paylaştı.

Başkan Özaslan, Siverek'in yol sorununu gündeme getirdi
25 Ağustos 2023 - 11:57
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, bu hafta Siverek'in ulaşımda yaşadığı sorunları gündeme getirdi.

Siverek- Çermik ve Siverek- Viranşehir kara yolunda incelemede bulunan Özaslan,  yolların dar olmasından dolayı her iki yolda birçok ölümlü kazanın yaşandığına dikkat çekti.

Başkan Özaslan ile görüşen vatandaşlar, kara yolunun yeniden düzenlenmesi için serzenişte bulundu.


Bir vatandaş, "Bizim yolumuz çok dar. Köprüyü zaten görüyorsunuz, köprü daha da dardır. Burada 3 kez kaza oldu. Bir kazada bir aileden 5 kişi hayatını kaybetti. Burada insanların ölmesini istemiyoruz. Bu yola bir çözüm bulmanız gerekiyor. Çünkü yol dardır, insanlar hayatını kaybediyor." dedi.



Bir diğer vatandaş ise "Bizim bu yolda çok kaza oluyor. Dar olduğu için çok sıkıntı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.


Başka bir vatandaş ise "Viranşehir-Siverek yolumuz çok dar. Genişletilmesini istiyoruz. Her sene kaza oluyor. Çok sayıda insan ölüyor." dedi.


"Her yıl onlarca can kaybı yaşanıyor"

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan ile birlikte söz konusu yollarda incelemede bulunan HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdürrahim Sımak, "Bu yol Siverek'i Çermik'e, Ergani'ye ve Elazığ'a bağlayan yoldur. Ayrıyeten yüzlerce köy bu yolu kullanmaktadır. Elazığ'dan gelip Adıyaman'a geçenler de bu yolu kullanmaktadırlar. Yolun darlığından dolayı yoğunluk oluşmakta. Her yıl onlarca can kaybı, yaralılar ve maddi kayıp oluşmaktadır " şeklinde konuştu.


"Çok sayıda insan öldü"

Viranşehir-Siverek yolu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Sımak, "Bu yol Siverek'i Viranşehir'e, Mardin'e, Mardin'den de Habur Sınır Kapısı'na bağlayan yoldur. Bu yolu yüzlerce köy kullanmaktadır. Özellikle hasat döneminde yolun darlığından dolayı birçok kazalar olmaktadır. Can kayıpları ve maddi hasarlı kazalar olmaktadır." ifadelerini kullandı.


"İnsan hayatından daha değerli bir şey yoktur"

Söz konusu yollarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özaslan, "Şimdi çözümü konuşalım; Biliyorsunuz ki asıl olan insan hayatıdır. İnsan hayatından daha değerli bir şey yoktur. İnsan odaklı bir yönetim anlayışı gereği, gelin hep beraber bu projeleri hayata geçirelim. İlk önce Siverek-Çermik ve Siverek-Viranşehir yolu oldukça dar ve dolayısıyla bu da ölümlere varan kazalara sebebiyet veriyor. İnsan hayatına verilen değer gereği bir an önce bu yollar genişletilmelidir. Hemen arkasından Siverek'e acil olarak bir çevre yolu lazımdır. Bir an önce çevre yolu projesi yapılmalı ve uygulamaya girmeli. Bununla beraber Siverek'teki şehir içi trafiği rahatlatmak için Şanlıurfa istikametinden gelip Siverek'in içinden geçen ve Diyarbakır tarafına çıkışa kadar bütün ana kavşakların hepsi dal-geç olmalıdır." dedi.

"Siverek tekrar il olmalıdır"

Özaslan, "Son olarak biliyorsunuz ki; daha önce Cumhuriyetin ilk yıllarında Siverek ildi. Siverek halkının daha önceki il hakkı geri iade edilmelidir ve Siverek tekrar il olmalıdır." dedi.


 

Bu haber 750 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti