BDP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde BDP İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

BDP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
25 Nisan 2011 - 19:43
Kale Mahallesi Şair İbrahim Rafet Mahallesinde bulunan parti binasından yürüyerek İlçenin Camikebir Mahallesi Kanlıkuyu Meydanına gelen partililer, burada basın açıklaması yaptı.

Barış ve Demokrasi Partisi İlçe Başkanlığı adına açıklamada bulunan İlçe Başkanı Mehmet Dündar konuşmasında "Kürt sorununun çözümü konusunda müzakere sürecinin yaşandığı bir dönemde AK Parti gerilim siyaseti yürütüyor. Süreci gererek Öcalan’ı fiili muhatap konumunu tartışılır hale getirmek istiyor. AK Parti ve CHP ayrı ayrı 2023 yılına kadar olan programlarını açıklıyorlar. Abartılı, bilimsellikten ve gerçeklikten uzak vaatlerde bulunuyorlar. Bütün bunları neden söylüyorlar veya böyle beyanlarda bulunma ihtiyacı hissediyorlar. Bütün mesele dikkatleri Kürt sorunundan çevirmek. Kürt sorununu gündemden düşürmek olarak değerlendiriyoruz.  BDP’nin oluşturduğu aday profili kamuoyunda ideale yakın buldu. Hemen hemen her kesimden büyük ilgi görmesi AK Parti rahatsız etti. Bu son hilelerini YSK'nın eli ile BDP’li bağımsız adaylarını veto etmeye çalıştılar. YSK hiçbir mantığa sığmayan aymazlık ürünü olan bir kararlar Kürtlerin iradesine %10 bir barajın veto ile bir set daha çekmek istedi. Set çekmekle yetinmeyip demokratlık taslayarak YSK düzenbazlığını ortadan kaldırmaya uğraşan AK Parti hükümeti ve yandaşları Kürtün iradesini kabul etmiyor, Kürt inkâr ediliyor. 3 gün önce başbakanından Kürt Sorunu yoktur ifadesini yazılı ve görsel basından biliyoruz. Kürt meselesi işte böyle inkâr ediliyor. İki gün önce Bismil’de demokratik tepkilerini dile getiren İbrahim Oruç kursunla vurularak yaşamını yitirdi. Başta ailesi ve Bismil halkına başsağlığı diliyorum" dedi.

Dündar’ın konuşması zaman zaman kalabalık tarafından atılan sloganlar durdu. Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan kalabalık ellerinde Döviz ve Bismil’de yaşamını yitiren İbrahim Oruç ve cezaevinde yaşamına son veren Erkan Gümüştaş’şın fotoğraflarının bulunduğu pankartları taşıyarak parti binasına yürüdü.

Grup yürüyüş sırasında Abdullah Öcalan lehine ve hükümetin aleyhine sloganlar atarak olaysız bir şekilde parti binasına yürüdüler.

Basın açıklamasının yapıldığı, AK Parti ve CHP’nin eleştirildiği basın açıklamasının yapıldığı alanda CHP parti bayraklarının bulunması dikkat çekti.

Lütfü YALGI/SİVEREK

Bu haber 1668 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR