Bilim Kurulu bugün, Kabine ise yarın toplanacak

Coronavirus tedbirleri kapsamında Türkiye'nin 17 gün süren tam kapanması yarın sabah saat 05:0'da sona eriyor. Normalleşme adımları yarın toplanacak olan Kabine'de belirlenecek.

Bilim Kurulu bugün, Kabine ise yarın toplanacak
16 Mayıs 2021 - 10:26

Bugün Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplanıyor. 17 günlük tam kapanmanın sonuçları masaya yatırılacak ve Kabine'ye normalleşme adımları konusunda yol haritası çıkarılacak.

Yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılacak kabine toplantısından sonra da normalleşme takvimi belirlenecek. Kabine'den 17 Mayıs’tan sonra Türkiye genelinde ‘kademeli ve kontrollü normalleşme’ye geçilmesi planlanıyor. 

Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başkınlığında toplanıyor. 29 Nisan’da başlayan 17 günlük tam kapanma süresince vaka ve ölüm sayılarındaki düşüş masaya yatırılacak ve bundan sonra atılması gereken normalleşme adımları belirlenecek. Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Koca açıklama yapacak.

Pazartesi günü de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Son 17 günlük vaka, ölüm, ağır hasta sayılarının ve tam kapanmanın etkisinin değerlendirileceği toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Coronavirus ile mücadeledeki son durum, aşılama çalışmaları ve yerli aşı konusunda kapsamlı bir sunum yapacak.

Toplantının ardından alınan normalleşme kararlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millete sesleniş konuşmasıyla duyuracak. (İLKHA)

 
Bu haber 634 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu