Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan öğrencilerden 2'si tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde yaşanan olaylarda gözaltına alınan 7 öğrenciden 2'si tutuklandı. Diğer 5 öğrenci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan öğrencilerden 2'si tutuklandı
07 Ekim 2021 - 01:05

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde dün yaşanan olaylarda Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının üzerine çıkan kişinin de aralarında bulunduğu 7 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 öğrenci bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılıkta sorgulanan şüphelilerden 3'ü tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Diğer 4 şüphelinin ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılması istendi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliğinde tutuklanması istenen şüphelilerden 2'sinin tutuklanmasına, birinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Sevk edilen diğer 4 öğrenci de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde (BÜ) düzenlenen izinsiz gösteride, Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının önünün kesilmesi ve otomobilin üzerine çıkılmasına ilişkin soruşturma başlatılmıştı. (İLKHA)

 
Bu haber 403 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü