Bu sene sahurda davul sesi duymayacağız

Şanlıurfa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, Coronavirus tedbirler kapsamında Ramazan davulcularını üzecek bir karar aldı.

Bu sene sahurda davul sesi duymayacağız
25 Nisan 2020 - 23:02

Ramazan ayının yıllardır devam eden geleneklerinden olan “Ramazan davulu” geleneği, Şanlıurfa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında aldığı kararla yasaklandı.


İl Hıfzıssıhha Kurulu kararında şu ifadeler kullanıldı: “Ramazan davulcularının; hanelerden bahşiş toplamak için ev ev dolaşmaları, kapı zili çalmaları gibi bulaş riskini arttırabilecek davranışları önlemek için bu seneye mahsus Ramazan Ayı ve Bayram süresince, faaliyetlerine izin verilmemesine karar verilmiştir.” denildi.


11 ayın sultanı Ramazan ayının “Ramazan davulu” uygulaması, sahurların olmazsa olmazlarından bir gelenek olarak yüz yıllardır sürdürülüyor. Maniler eşliğinde davulları döverek oruç tutan Müslümanları sahura kaldıran davul çalma geleneği, teknolojinin ilerlemesi ile birlikte unutulmaya yüz tutmaya başlamıştı.


Ramazan ayının ilk günü davul seslerini işitmeyen bazı vatandaşlar, bu sene Ramazan ayında davul çalınmamasına üzüldüklerini belirtirken, bazı vatandaşlar ise davul ile sahura uyanmadıklarını, bu sebeple karara sevindiklerini ifade ettiler. 


www.siverekgenclik.com

Bu haber 6254 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor