Büyükşehir Belediyesi mezarlıkların sorununa duyarsız kalıyor

Hilvan ilçesinde bulunan Asri Mezarlığı’nda bir görevlinin olmayışı ve yağışların olduğu zamanlarda su altında kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin soruna duyarsız kaldığını belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi mezarlıkların sorununa duyarsız kalıyor
08 Nisan 2020 - 15:49


Hilvan halkının sık sık gündeme getirmesine rağmen bir türlü çözüme kavuşturulmayan Asri Mezarlığı'ndaki sorunlar çözüm bekliyor.


Bazen onlarca mezarlıklar sular altında kalıyor, bazen de mezar taşları bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından kırılıyor. Olaya tepki gösteren ilçe halkı, hizmetin hakları olduğunu ve yetkililerin de hizmeti getirmekle mükellef olduğunu belirtiyor.


Babasının ruhuna bir Fatiha okumak için mezarlığa giden vatandaşlardan Mehmet Ali Tatırhan, mezarların sular altında kaldığını görünce durumdan çok rahatsız olduğunu söyledi.


Tatırhan, “Defalarca gündeme getirildiği halde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçemizin mezarlığına bir görevli vermiyor. Bu çok büyük bir ayıp, bu hizmeti yapmak çok mu zor? İlçemizde bu konuyu Büyükşehir’e iletecek ve hizmet isteyecek bir yetkilimiz yok mu? Belediye başkanımız, ŞUSKİ müdürümüz, Büyükşehir meclis üyeleri bu konuyu önemsemiyorlar mı? Mezarlığa gittiğimizde her seferinde farklı bir tabloyla karşılaşıyoruz. Bir su basıyor, bir mezarlık taşları başkaları tarafından kırılıyor ve bazen de mezarlıklar otlar arasında görünmüyor. Bu şekilde bir hizmet olmaz ne ölülerimize nede bize saygıları yok. Ben bu durumdan çok rahatsız oldum. Eminim ki tüm ilçe halkı da bundan rahatsızdır. Yetkililerin işi hizmet vermek ve halkın sesine kulak vermektir. Bizi bu basit ve istenildiğinde hemen çözüm bulunabilecek hizmetten mahrum bırakmaları, aklımıza başka hizmetleri nasıl yapacaklarını getiriyor. Yetkililerden bu konuyu önemseyip çözmelerini istiyoruz.” dedi.


“Yetkililer bu sorunu bir an önce çözsün”


Babasının mezarının sular altında kaldığını ve daha öncede dedesinin mezar taşlarının kırıldığını dile getiren vatandaşlardan Cahit Atakay ise, şunları söyledi:


“Hilvan mezarlığında daha önce dedemin mezar taşları başkası tarafından kırılmış, şimdi de babamın mezarlığı sular altında kalmış. Kimin yaptığını nasıl yaptığını bilmiyoruz eminim kimse bilmiyor, nasıl bilinsin ki koskocaman bir ilçenin Asri Mezarlığı’nda bir görevli yok. Hizmet istemek biz vatandaşların hakkı, hizmeti yapmak ise, yetkililerin görevidir. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Çünkü sadece mezarlıklarımız için bir görevli istiyoruz bu da çok görülüyor sanki. Defalarca gündeme geldi ve bütün yetkililer bundan haberdardır. Demek ki çözmek istemiyorlar, aklıma başka bir şey gelmiyor. Aylardır bu sorun devam ediyor. Bu sorun çözüme kavuşana kadar tepkilerimiz her şekilde dile getirmeye devem edeceğiz. Bu işin görevlisi her kimse kendisinden ilçemizin mezarlığına bir görevli tahsis etmesini istiyoruz.” (İLKHA)


Bu haber 6512 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması