Büyükşehir Belediyesi'nden çalışanlarına ara zam

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sendika temsilcileri ile birlikte katıldığı basın toplantısında en az ücret alan çalışanların maaşının 16 bin 500 liraya çıkarıldığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden çalışanlarına ara zam
08 Mayıs 2023 - 13:41

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, sendika temsilcileri ile birlikte belediye salonunda basın çalışanlarının karşısına çıktı.

Belediye çalışanları ile ilgili hayırlı haberi vermek üzere sendika temsilcileri ile birlikte bir araya geldiklerini belirten Beyazgül, "Biliyorsunuz bundan bir müddet önce de hakkımıza bir müjdeli haberimiz olmuştu. Trambüsün '63' hattında bedava olacağını demiştik. Ondan öncede halk ekmeği ile ilgili müjdeyi açıklamıştık. Şimdi de işçilerimize bir müjde vermek istiyorum. İşçilerimizden en az ücret alan işçilerimizin ücretine 5 bin lira zam yaparak 16 bin 500 lira çıkardık. İkinci kademede ise 14 bin lira alan işçilerimizin ücretine de 4 bin lira zam yaparak 18 bin liraya çıkardık. Yine 17 bin lira ücret alan işçilerimizin de ücretine 3 bin lira zam yaptık. Yine 25 bin -26 bin lira ücret alan işçilerimize de 3 bin lira zam yaptık. Böylelikle en az ücret alan işçilerimizin durumunu diğer işçilerimize göre biraz dafa fazla verdik ki hayat şartlarını biraz daha normalleştirelim. Belediyemizde 16 bin 500'liranın altında maaş alan hiçbir işçimiz kalmadı." şeklinde konuştu.

Yapılan zammın ek bir zam olduğunun altını çizen Beyazgül, "Geçmiş sözleşmemiz 1 Ocak'ta tamamlanmış ve o zaman enflasyon oranında yüzde 66 zam yapmıştık. İkinci sözleşmemiz 31 Aralık'ta sona eriyordu. 31 Aralık'ta da yaptığımız bu zamların üzerine zam yapacağız. Bu yaptığımız ek ve ara bir zamdır. Bu zamların üzerine sendikalarımızla görüşmelerimizi devam ettireceğiz. İşçilerimize, emekçilerimize, bizimle 24 saat beraber çalışan işçilerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Alınan zam kararını 15 Mayıs'taki maaşlara da yansıtacağız." dedi.

Beyazgül, yapılan zammın tüm işçileri kapsadığını ifade etti.

www.siverekgenclik.com


 
Bu haber 356 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım