Çakmak: Katma değeri olan fidanlarımız Siverek'imize kazandırmayı sürdüreceğiz

11 Kasım milli ağaçlandırma gününde 90 bin meyve fidanı toprakla buluşturuldu.

Çakmak: Katma değeri olan fidanlarımız Siverek'imize kazandırmayı sürdüreceğiz
11 Kasım 2023 - 18:20

Siverek Belediyesi, Türk Hava Yolları ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği işbirliğiyle 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 90 bin meyve ağacı toprakla buluşturuldu.
Siverek Belediyesi tarafından Siverek-Adıyaman karayolunun 11. kilometresinde düzenlenen fidan dikim programına Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Türk Hava Yolları Şanlıurfa Satış Müdürü Hasan Malik Aydıner, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği Genel Müdürü Süleyman Coşar, çiftçiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Fidan dikimi programında konuşan Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği Süleyman Coşar şunları kaydetti: "Bugün anlamlı günde bir aradayız Türk Hava yollarının 90’ıncı yıl 90 bin fidan projesinin 11 Kasım Milli ağaçlandırma günündeki fidan dikimi etkinliğine katıldığınız için teşekkür ederiz."


Türk Hava Yolları Şanlıurfa Satış Müdürü Hasan Malik Aydıner, "Türkiye’mizin, ülkemizin, vatanımızın ulusumuzun bayrak taşıyıcısı ve temsilcisi olarak bu görevi üstlendik. Bugün buradayız sizinleyiz buradan geleceğe 90 bin fidanla bir mesaj ileteceğiz, 10 yıl sonra tekrar buraya geldiğimizde o meyveleri belki de başkanımızla kaymakamımızla beraber gideceğiz dalından toplayacağız." diye konuştu.

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ise 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününün önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan edildi, Tabi Türk Hava Yollarımız ile Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneğimiz çok güzel bir işe ve projeye imza atarak hem milli ağaçlandırma gününde 11.11 yaklaşık saat olarak ta 11.11 gösteren dakikalarda tarihe bir not düşerek belki meyvesini 100 yıla kadar görebileceğimiz hatta ve hatta yaklaşık fıstık ve zeytin ağaçlarının yaklaşık 300 yıl yaşama ihtimalinin olduğu bu güzel katma değeri olan fidan ekimini benimde memleketim olan sayın kaymakamımızın da memleketi olan tüm Haz urunda gönüllü memleketi olduğu Siverek topraklarında bu bereketli topraklarda sayın müdürümüzün dediği gibi bereketli hilalin olduğu Mezopotamya topraklarında olması beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Emeği geçen CEKUD derneğine Türk Hava Yollarının 90 bin personelinin her birinin adına dikilecek olan bu güzel fidanların katma değerini sizlerle birlikte bende meyvesini görmeyi arzu ederim. Özellikle ben kendi yönetim anlayışımda da yaklaşık 3 yıldır park ve bahçe müdürlüğümüzle beraber almış olduğumuz bir karar vardı, meyve fidanı dağıtımı rutin bir şekilde yapıyorduk arkadaşlarıma şunu söyledim, evet biz çam, kavak vs. diğer ağaçlar ekebiliriz ama bizim ektiğimiz topraklar çok bereketli topraklar biz bunu çiftçilerimiz yönelik kazanca dönüştürmemiz gerektiğini söyledim.

Arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda da güzel bir proje yapmıştık,  bizlerde sizlerin bizlere göndermiş olduğu fidanlar kadar olmasa da tüm hemşerilerimiz rutin olarak meyve fidanı dağıtımı yapıyorduk, biz belediye bütçemizle imkânlar doğrultusunda elimizden geldiğince yaptık, bu projenin Türk Hava yolları ve derneklerimizin destekleriyle yapılması memleketim adına bir katma değer, memleketimiz çok bereketli, ağaçlarına da sahip çıkacak evlatlarına da sahip çıkacaktır. Ben bu projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum."

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir konuşmasında şunları söyledi: "Bugün 90 bin fidanı toprakla buluşturacağız, meyve fidanı dağıtımı gerçekleştireceğiz."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, THY çalışanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, çiftçiler ile çok sayıda katılımcı meyve fidanlarını toprakla buluşturarak can suyu verdi.
Programın ardından protokol üyeleri ve katılımcılar 11 Kasım Ağaçlandırma günü anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bu haber 411 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti