Çakmak: Önceliğimiz yeni istihdam alanları oluşturup arttırmaktır

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, sera ve organize sanayi sitesindeki incelemelerinde önceliklerinin yeni istihdam alanları oluşturup istihdam sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Çakmak: Önceliğimiz yeni istihdam alanları oluşturup arttırmaktır
14 Haziran 2023 - 18:36

Çakmak’ın girişimiyle bir süre önce kurulan ve faaliyetlere başlayan Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi seradaki çalışmalarına devam ediyor.

İlk ürün olarak ekilen marulun hasadının ardından seralarda domates ve salatalık fideleri ekildi.
Bir süre hasadına başlanan mevsim sebzeleri salatalık ve domatesleri hasadına başlandığı seralarda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Serada çalışanlarla bir süre sohbet eden Başkan Çakmak, hasada katılarak salatalık topladı.

Önceliklerinin istihdam edilen vatandaş sayısının artması olduğunu dile getiren Çakmak, şu ifadeleri kullandı:
“GAP İdaresi ve kooperatifimizin iş birliği çerçevesinde kurmuş olduğumuz 7 dönümlük seramızda bugün hasat yapıyoruz. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 7 seramızda farklı sebze ekimi gerçekleştirdik. Şu an içinde olduğumuz seramızda ise salatalık ekimi gerçekleştirdik. Özellikle solucan gübresi ile desteklenen yani kimyasal kullanmadan tamamen hormonsuz ve organik sebzelerimizi vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Şu an kadınlarımızın istihdamına öncelik vererek tarımsal faaliyetleri öğrenmelerini sağlıyoruz ki önümüzdeki dönemlerde istihdam sayısını daha da arttırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda kooperatifimizle tarımsal faaliyetleri arttırmayı da planlıyoruz. Hem kadın istihdamına yönelik hem de tarıma yönelik her projeyi destekliyoruz."

Seradan kazanılan paranın yine Siverek halkı için kullanıldığını belirten Çakmak, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

 
Bu haber 369 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti