Cami bahçesinde yaşanan ahlaksızlıklara tepki

Şanlıurfa'nın tarihi Ulu Camii'ni mesken tutan madde bağımlıları ve fuhuş çetelerinin, herkesin gözü önünde madde kullanması ve fuhuş pazarlığı yapması tepkilere neden oldu.

Cami bahçesinde yaşanan ahlaksızlıklara tepki
27 Mart 2021 - 18:26

Peygamberler Şehri olan Şanlıurfa'nın tarihi mekanlarından Ulu Camii bahçesinde, yaşanan ahlaksızlıklar halkı isyan ettirdi.


Üç kapısı olan caminin kapılarının geceleyin kapanmamasından dolayı cami bahçesini ve bahçe içerisinde bulunan büyük zatların bulunduğu mezarlığı mesken tutan madde bağımlıları, yankesiciler ve fuhuş çeteleri çevreyi rahatsız ediyor.


Mahalle sakinleri, cami cemaati ve çevre esnafı cami bahçesinde yaşanan ahlaksızlıklarla ilgili defalarca yetkili mercilere başvurmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarından dert yanıyor.


Ulu Camii bahçesinde yaşanan ahlaksızlıklarla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan sosyal medya kullanıcıları ise  "Şanlıurfa Ulu Camii'de neler oluyor?"  diyerek yetkilileri göreve çağırdı.


"Buraya kimse sahip çıkmıyor"


Ulu Camii bahçesinde yaşanan rezaletin 20-30 yıldır sürdüğünü belirten Ulu Camii'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Ömer Faruk Tatlı, "Burada özellikle gece vakitleri çok pis şeyler dönüyor. Gece vakti mezarlığa madde bağımlıları geliyor. Ulu Camii'de üç giriş bulunuyor. Üç girişten bir tanesini tek kilitleyebiliyoruz. Geriye kalan iki girişin kapısı yok. Bu sorunu daha önce de dile getirmiştik. Havaların ısınmasıyla madde bağımlılarının arttığını fark ettik. Burada her gün bir olay yaşanıyor. Ulu Camii'nin elektrik kablosunu kesiyorlar, ağaçları kırıyorlar ve gelen ziyaretçileri de rahatsız ediyorlar. Halk,  gece vakitleri Ulu Camii'ye gelmeye korkuyor. Girişlere kapı yapılırsa çok iyi olur. Buradaki kapıların kapanması, Camii'yi huzurlu ve güvenli edecektir. Girişlere kapı yapılırsa gelen ziyaretçiler rahat bir şekilde Ulu Camii'yi dolaşabilir. Gece vakti burada akılalmaz işler yaşanıyor. Madde bağımlıları, hırsızlar ve yankesiciler geldiği için bazen biz bile Camii'ye girmeye korkuyoruz. Madde bağımlısı geliyor ne yapacağı belirsiz diye korkmamak elde değil. Tarihi mezar taşlarını kırıyorlar. Gece vakti ışığın yanmaması için elektrik kablosunu kesiyorlar. Şanlıurfa'mızın güzide, eski ve güzel Camii'mize sahip çıkılması için yetkililere sesleniyoruz. Buraya kimse sahip çıkmıyor. Bu durumu, özellikle valimiz, kaymakamımız ve belediye başkanımızdan rica ediyoruz; Ulu Camii'ye sahip çıksınlar.


"Eyyübiye Müftülüğü cami bahçesinde yaşananlardan rahatsız"


İddialarla ilgili görüştüğümüz Eyyübiye Müftülüğü yetkilileri, sorunun cami kapılarının kapanmamasından dolayı yaşandığını savundu.  Camilerin Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olmasından dolayı camiye izinsiz bir "çivi" bile çakamayacaklarını belirten müftülük yetkilileri,  Mahalle sakinlerinin sokağa giriş ve çıkışta camiyi kullandığını belirtti. Cami bahçesinde yaşananlardan rahatsız olduklarını ve konuyla ilgili Vakıflar Müdürlüğüne ve Emniyete defalarca başvurduklarını belirten müftülük yetkilileri, durumdan duydukları rahatsızlığı ifade ettiler.


"Ulu Camii tarih kokuyor"


1170-1175 yılları arasında Zengiler tarafından yapıldığı tahmin edilen tarihi Ulu Camii, Şanlıurfa'ya ziyaret için gelen misafirlerin de uğrak noktalarının başında geliyor.


İçerisinde değerli zatların kabirleri, saat kulesi ve halk arasındaki inanışa göre Hazreti İsa’nın Havarisi Thomas’la gönderdiği mendilin bırakıldığı kuyu bulunan Ulu Camii, "Mescid ül- Hamra" (Kırmızı Mescid) olarak isimlendiriliyor. (İLKHA)

Bu haber 2021 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü