Çetin: Filistin halkının yanında, işgalin karşısındayız

Siverek Gazze Destek Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından basın açıklamasını okuyan Siverek-Der Başkanı Sezai Çetin, Filistin halkının yanında, işgalin karşısında olduklarını ifade etti.

18 Ekim 2023 - 17:25
Siverek Gazze Destek Platformu'nun Kanlıkuyu Parkı'ndan başlattığı Filistin'e destek, siyonizme lanet yürüyüşü Üçgen Parkı'n yanından resmi tören alanında sona erdi.

Burada yapılan basın açıklamasında Filistin direnişine destek yinelendi.

Basın açıklamasını platform adına Siverek-Der Başkanı Sezai Çetin okudu.



Basın açıklaması tam metni

"Terör örgütü İsrail, dün gece içinde binlerce kişinin bulunduğu el-Ehli Arab - Babtits Hastanesini bombalayarak tarihin vahşi katliamlarından birini gerçekleştirdi. Bu saldırıda bine yakın kardeşimiz şehit edildi. Rahim olan Rabbimizden şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Ve Azizün Züntikam olan, Kahhar olan Rabbimizden Siyonistlere bu dünyada şiddetli ve zelil bir azabı tattırmasını niyaz ediyoruz.



On bir gündür tarihinin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahit oluyoruz. Gazze’de çocuklar, kadınlar, ihtiyarlar bombalar altında yaşam mücadelesi veriyor. İsrail terör şebekeleri hastaneler dahi şehrin her yerini bombaladıktan sonra eğlence partileri düzenliyorlar. Gazze’ye on bir gündür temel ihtiyaç malzemeleri verilmiyor. Gazze’de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Bütün dünya on bir gündür Siyonist İsrail’in hukuk tanımaz ve had bilmez zulmüne karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık katil İsrail’e ikrar mahiyetinde bir desteğe dönüşüyor ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırmasına neden oluyor.



,Nerede insan hakları savunucuları, nerede kadın hakları savunucuları, nerede çocuk hakları savunucuları? Bütün insanlık bu zulme sessiz kalabilir. Eyyy ümmeti Muhammed Bizler de bu zulme sessiz kalacak mıyız?

Yalan haberlerle, dezenformasyonla, algı operasyonlarıyla direnişi karalayan ve soykırımı meşrulaştırmaya çalışanlar dün akşamdan beri şaşırmış durumdalar. Artık hakikati nasıl örteceklerini bilemiyorlar. Yaşanan vahşetin farkında oldukları için ve bunu dünya kamuoyuna izah edemeyeceklerini bildikleri için inkâr ediyorlar. Oysa dün akşam bütün dünya İsrail ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez daha bütün çıplağıyla gördü.



Buradan açık ve net söylüyoruz.

Bu soykırımın ortağı Akdeniz’e gemilerini gönderen ABD’dir, İngiltere’dir.

BM Güvenlik Konseyinde katliama arka çıkan, ülkesinde Filistin’e destek eylemlerini yasaklayan Fransa’dır.

Hala İsrail’in kendini savunma hakkı vardır diyen Almanya’dır.

İsrail’e destek açıklaması yapan bütün AB ülkeleridir.

Türkiye’yi İsrail’e destek vermeye ve tarafını seçemeye çağırarak tehdit eden Avrupa Parlamentosudur.



Yıllardır Müslümanlar, tüm dünyanın gözleri önünde en vahşi şekilde katledilirken, işkenceler görüp yurtlarından edilirken batının bize dayattığı diplomatik dillerle kardeşlerimize yapılanları sadece kınamakla yetiniyoruz. İsrailli Siyonist teröristlerin insafına mı kalacağız?

Bu vahşet Filistin halkı için yeni bir şey değil. İnsanlığın yalnız bıraktığı Filistin bu şok edici katliamları 75 yıldır yaşamaktadır.

Aslında sadece bugün değil 75 yıldır bitmeyen bir katliam yaşanıyor.

Mescid-i Aksa’nın mahremiyeti 1948’den beri çiğneniyor.

Barış şehri olan Kudüs 75 yıldır işgal altında.



Yerleşimci çeteler her gün Filistinlilerin evlerini ve mallarını gasp ediyor.

16 yıldır boykot altındaki Gazze’de 2 buçuk milyon insan zindan hayatı yaşıyor,

Gazze’nin çocuklarının rahat etmediği bir dünyada hiçbir İsrailli terörist de rahat etmemelidir. Kudüs davası, sadece bir avuç Gazzeli Müslümanın omzuna yüklenemeyecek kadar büyük bir davadır. 75 yıldır bu yükü şanla şerefle taşıyan kardeşlerimize yardım eli uzatmak için Mescid-i Aksa’nın yerle bir olmasını mı bekliyoruz? Her fırsatta kadın çocuk demeden Müslüman kanı akıtmaktan zevk alan İsrailli teröristlerin ne yapması bardağı taşıran son damla olacak?

Malımızla ve canımızla yüzyıl önce işgal edilmiş topraklarımızı özgürleştirmek için hazır olduğumuzu buradan tüm dünyaya ilan ediyoruz. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların meselesidir. Resulullah’ın (sas) emanetidir. Resulullah (sav), Kudüs’ten göğe yükseldi. O’nun ümmetinin de tarih sahnesinde yükselişi Kudüs’ten olacaktır inşaallah.



Siyonist terör şebekelerine anlayacakları dilden cevap vermedikçe geri adım atmayacaklardır. Siyonistlerin gelir kaynağının çoğu Müslüman ülkelerdeki Yahudi mallarından elde edilen gelirlerdir. Bu şirketler Müslüman toplumlardan para kazanıp açıkça gelirlerinin bir kısmını Siyonist çetelerine göndermekten imtina etmiyorlar. Çünkü biliyorlar ki Müslümanlar hala onların mallarını almakta ısrar edecekler. Eyy ümmeti Muhammed! ne zamana kadar?  ama bu mallar da kalitelidir canım diye almaya devam edeceğiz. Neden Müslüman halklar Yahudi mallarını boykot etmeyip de onlara doğrudan destekte bulunurlar? Buradan tüm Müslümanlara çağrıda bulunuyoruz! Kardeşlerimizin daha fazla öldürülmesi için daha ne kadar destekte bulunacağız.



Değerli kardeşlerim!

Müslüman ülkelerin liderleri neyi bekliyorlar?

İsrail Terör şebekesi Arz-ı Mev’ud diye bütün dünyaya duyurduğu haritayı gerçekleştirmesin mi bekliyorlar? Gazze düşerse sıranın diğer İslam beldelerine geleceğini görmüyorlar mı? HAMAS’ın Gazze’de, Kudüs’te Filistin’in genelinde ümmetin şerefini ve namusunu koruduğunu görmüyorlar mı?
Uluslararası toplum ve İslam ülkeleri uyku modundan ne zaman çıkacaklardır
Filistin devletinin kendisini savunabilmesi için askeri yardımlar ne zaman yapılacak?
İsrail’le bütün diplomatik ilişkiler neden kesilmiyor?



2 milyar Müslüman ne zaman ayağa kalkmayı bekliyor?

İsrail terör şebekesi Gazze’yi ve HAMAS’ı yerle bir edeceğini söylüyor. Biz buradan Bakara süresi 286 ayet ile cevap veriyoruz."Nice az topluluk vardır ki, Allah'ın izniyle, kalabalık topluluğa üstün gelmiştir. Allah da sabredenlerle beraberdir" (Bakara 286) ve şunu da ekliyoruz sizler Gazze şehrini şimdilik yerle bir etseniz de Müslüman ülkelerde Gazze şehirleri bitmez. HAMAS sadece Gazze’den değil Siverek’ten üzerinize gelecek, Diyarbakır’dan üzerinize gelecek İstanbul’dan üzerinize gelip Allah’ın izniyle taşların ve ağaçların arkasına saklanacağınız günü sizlere gösterecektir.

Değerli kardeşlerim İslam ümmeti her zaman böyle suskun olup zulüm mü görecek? Hayır bizler inanıyoruz ki "... Allah nurunu tamamlayacaktır." (Saff, 8) İslam’ın Roma’ya hakim olacağını Yüce Peygamberimiz bizlere müjdelemektedir. Gün gelecek İslam’ın adaleti Filistin topraklarında hakim olacağı gibi. Avrupa’nın tüm şehirlerine İslam hakim olacak ve tüm dünyaya da İslam’ın adaletinin hakim olduğunu bizlere göster Ya Rabbi!



Kardeş Filistin halkının işgale karşı direnişini selamlıyor, 

Dünyanın farklı ülkelerinde Filistin’e destek veren milyonları İsrail’in vahşetine karşı tepki göstermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz.

Mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyor,

Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor,



“La galibe illallah” diyerek,
Yaşasın Kudüs,
Yaşasın Filistin Direnişi!
Yaşasın Başkenti Kudüs olan Bağımsız Filistin Devleti,
Kahrolsun Soykırımcı Emperyalizm!
Kahrolsun Siyonist Terör Devleti! …"
 
Bu haber 722 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti