ÇKS kaydı bulunan emeklilere 5 bin lira ikramiye şoku

Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle emeklilere ödenen 5 bin lira emekli ikramiyesi, tarımsal faaliyet yapmamasına rağmen çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) kaydı bulunan emeklilere ödenmedi.

ÇKS kaydı bulunan emeklilere 5 bin lira ikramiye şoku
15 Kasım 2023 - 11:25
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada; Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira emekli ikramiyesi verileceği duyurulmuştu.

Emekli ikramiyeleri 11 Kasım tarihinden itibaren ödenmeye başladı.

Emekli ikramiyelerini almak için banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturan bazı emekliler, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kaydı bulunmasından dolayı ikramiyelerini alamadı.

İkramiyesini alamayan bir emekli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle ödeneceğini müjdelediği 5 bin lira emekli ikramiyemi almak için bankaya gittiğinde tarımsal faaliyet yaptığım ileri sürülerek ikramiyem ödenmedi. Halbuki en son 2019 yılında arazi kiralaması yapmıştım ve o günden sonra tarımsal faaliyetim olmadı. Ziraat Odası Başkanlığına gittiğimde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kaydımın devam ettiğini öğrendim. Kaydımı hemen sildirerek durumu SGK'ya haber verdim. 2019 yılından beri tarımsal faaliyet yapmamama rağmen tarımsal faaliyet yapılıyor gösterilmemden dolayı mağdur oldum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum." dedi.

GAPGündemi

 
Bu haber 699 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım