Çocukları bekleyen "PUBG" oyunu tehlikesi

Dünyada 400 milyon kişi tarafından oynanan “PUBG” oyunu ile uzmanların uyarıları sürerken oyununda yeni güncellemelerle oyunculara “puta tapma” ritüeli uygulaması getirilmesi tepkilere neden oldu.

Çocukları bekleyen "PUBG" oyunu tehlikesi
04 Haziran 2020 - 12:12

 


Şiddet bağımlılığı yaptığı gerekçesiyle birçok ülkede yasaklanan Çin’in PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) adlı oyun, gençlerin zihinlerini bulandırmaya başladı.


Dünyaca ünlü PUBG oyununda yeni güncellemelerle oyunculara “puta tapma” ritüeli uygulaması getirildi.


Putun yanına gidip "tapın" seçeneğini uyguladıktan sonra oyuncular çeşitli hareketlerle puta tapınıyor.


Bunun ardından ise kullanıcıya, oyunda "kendisine avantaj sağlayacak" çok sayıda silah ve zırh veriliyor.


Oyuncular, puta tapma sonrası verilen “itemlerin” büyük avantaj sağladığını ve bu yüzden "putlara tapmanın oyunu kazanmak için neredeyse zorunlu olduğunu" belirtiyor.


Bağımlılık yapan oyuna tepki gösteren uzmanlar, oyunda “şiddet” tehlikesi bulunduğunu ve bu konuda önlem alınması gerektiğini ifade etti.


Oyunun savunulacak bir yönünün olmadığını, bu yüzden Türkiye’de yasaklanması gerektiğini belirten uzamanlar, intihar eğilimlerinden tutun illegal oluşumlara fırsat verecek zeminlerin içerdiğini kaydetti.


Uzmanlar, bu tür dijital oyunlara karşı tedbirli olunması, polisiye tedbirlerin emniyet tarafından ivedilikle alınması ve devletin ise bu konuda belli yasaklamalara kadar gitmesi gerektiğini savunuyor. (İLKHA)


 

Bu haber 5280 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü