Coşkun: Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen il Başkanı İbrahim Coşkun, "Çocuklar uyurken sessiz kalınır dostlar, ölürken sessiz kalınmaz." ifadelerini kullandı.

Coşkun: Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz
03 Kasım 2023 - 16:35
İşgalci Siyonistlerin Filistin halkına yönelik saldırılarına tepki olarak Filistin halkı tarafından başlatılan "Aksa Tufanı" direnişinin 27. gününde, işgal ordusunun soykırıma dönüşen saldırıları devam ediyor.

Uluslararası tüm sözleşmelere ve savaş suçu olmasına rağmen fosfor bombaları kullanan, sivil alanlara saldırmakta beis görmeyen işgal ordusu son saldırılarında çoğunluğu çocuk ve kadın olan 10 bine yakın kişiyi katletti.

Siyonist saldırılarının ilk gününden beri meydanlarda ola Urfalılar, basın açıklamaları, yürüyüş ve boykot çağrıları ile direnişe destek verdi.



Bugünde Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından Cuma namazının ardından Balıklıgöl Dergâh Camii önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı.

Öğrenciler tarafından gökyüzüne balon bırakıldı ve Filistin'de yaşanan katliamları yazmaları için Filistin armalı kalemler eyleme katılanlara dağıtıldı.

Basın açıklamasını Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen il Başkanı İbrahim Coşkun okudu.

"Çoğu çocuk yüzlerce insan katledilmiş durumdadır"

Siyonist işgalcilerin saldırını lanetleyen Coşkun, "Katil devlet İsrail’in mazlum Filistin halkına yönelik 75 yıldır uyguladığı sistematik soykırım planları her geçen gün şiddetini arttırmakta, mazlumların ahı arş-ı alayı inletmektedir. ABD'nin şımarık çocuğu Siyonist çete, tüm temel insan haklarını hiçe sayarak sivil yerleşim yerlerini, Pazar yerlerini, kampları ve hatta hastaneleri bombalayabilmektedir. Üye ülkelerin hakkını koruması gereken BM’nin kontrolündeki okullar bile acımasızca bombalanmaktadır. Oralara sığınmış çoğu çocuk yüzlerce insan katledilmiş durumdadır." ifadelerini kullandı.



"Çocuklar uyurken sessiz kalınır dostlar, ölürken sessiz kalınmaz" 

Coşkun, "25 günde 3 bini çocuk 8 bin insan öldürüldü. 18 bin insan yaralandı 600 binin üzerinde insan yerinden edildi. Bu saldırılar sonrasında Gazze Eğitim Bakanlığının eğitim döneminin çocukların çoğunun şehit olması sebebiyle sona erdiğini duyurması eğitimciler olarak yüreklerimizi dağladı. Bakmaya kıyamadığımız, eline diken batsa canımızın yandığı yavrularımızı, bebelerimizi toplu mezarlara dönüşen enkazlar altında, bedenleri parçalanmış şekilde kucağımıza verseler sessiz mi kalacaktık. Çocuklar uyurken sessiz kalınır dostlar, ölürken sessiz kalınmaz.

Olur ki eve bomba isabet eder de vefat eden çocuğu teşhis edilemez diye oyun oynar gibi çocuklarının kollarına adlarının yazıldığını gördüğümüzde kahrolmuyorsak vallahi kalbi kurumuş demektir.

Kendisine mikrofon uzatılıp büyüyünce ne olacağı sorulduğunda, 'burada çocuklar büyümez' diye cevap veren Gazzeli yavruyu izleyip eriştiğimiz yaştan utanmıyorsak kalbimiz taşlaşmış demektir." diye konuştu.



"Filistinli genç: Bizim için gıyabi cenaze namazı kılmayın"

Coşkun, "Sabah okula gidebilmek için erkenden uyuması gerekirken bombalanan hastaneden uzakta bir ağacın dibine sığınan yüzü korkudan bembeyaz olmuş o melek yüzlü çocuğu izleyip kalbimizi öfke kaplamıyorsa vallahi, billahi, tallahi biz ölmüşüz de haberimiz yokmuş.

Filistinli genç boşuna mı seslendi ta yüreğimizin derinliklerine. 'Bizim için gıyabi cenaze namazı kılmayın, biz ölü değiliz. İlla kılacaksanız kendiniz için kılın cenaze namazını. Çünkü ölü olan sizlersiniz.' Haksız mı kardeşlerim haksız mı?

Şöyle bir anlığına gözlerimizi kapatıp Gazze’ye gidelim. Bir düşünün bakalım. İsrailli yerleşimciler daha bol kullansın diye suyun saatle, elektriğin süreyle veriliyordu. Şimdi elektrik yok, su yok, seni daha rahat bombalayabilsinler diye internetin kesildi. Evin bombalandı okula sığındın, okul bombalandı. Şehit olan oldu, yaralılar hastaneye diğerleri kampa sığındı. Gece hastane bombalandı. Diğer gün kamp. Açık alanda kalalım diye karar verdin, pazar yeri bombalandı. Yani seni çoluğunla çocuğunla, kapındaki kediye kadar öldürmeye and içmiş terörist bir devlet var karşında. Şimdi hala diyebiliyor musun 'Ama saldırıyı Hamas başlattı.' diye"  dedi.

"Bu savaşın tek nedeni Filistin’in İşgali, çözüm ise İsrail’in defolup gitmesidir"

Coşkun, "Gazze 16 yıldır abluka altında ölümle pençeleşiyor. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesini kuran, Bu duruma sesini çıkaranı vuran, okulları bombalayan, hastaneleri hedef alan, Tahliye için açılan güvenlik koridorlarını bile vuran İsrail vahşete, soykırıma meşru müdafaa diyor. Oysa bu savaşın tek nedeni Filistin’in İşgali, Çözüm ise İsrail’in defolup gitmesidir. Sözüm ona Kadın hakları savunucuları, çocuk hakları savunucuları, insan hakları aktivistleri, sözüm ona aydınlar, Avrupa demokrasisi neredesiniz? Kadınlar inim inim inliyor neredesiniz? Çocukların bedenleri param parça ediliyor neredesiniz? Herkes eşit, Müslümanlar hariç, herkes özgür, Filistinliler hariç, öyle mi? Yazıklar olsun sizin adalet anlayışınıza da demokrasi tanımınıza da.



Mazlumu zalim, zalimi mazlum gösteren bu hokkabaz düzende, bu küresel düzenbazlık karşısında, Filistinli çocuklar barışa uyansın diye, Aksa’nın mahzunluğu, Dünya’nın sessizliği sona erinceye kadar Filistinlilerin seslerini çığlığa dönüştürmek boynumuzun borcudur." diye konuştu.

"Masum Gazzeli bebelerin yanında duracağız"

Cemil Meriç'in "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur" Sözlerini hatırlatan Coşkun, "Bizler, asla tarafsız değiliz. Biz, evladı paramparça olmuş Filistinli annenin, masum Gazzeli bebelerin yanında duracağız. Sahte 'Uygar dünya' insanlık sınavından sınıfta kalsa da Filistinli mazlumların var olma mücadelesini savunmaya, İsrail’in katliamlarına karşı haykırmaya devam edeceğiz. Ey! Yüreği taşlaşmış katil devlet İsrail. Şunu unutmayın ki; SAFF Suresi'nde Rabbimizin bize vaadi var: 'Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.' şunu da çok iyi biliyorsunuz ki Allah vaadinden asla dönmez." ifadeleri ile basın açıklamasını tamamladı.

Kaynak: GAPGündemi
Bu haber 319 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti