Coşkun: Haysiyet cellatlığına prim vermeyiz

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İtibar suikastına, haysiyet cellatlığına prim vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Coşkun: Haysiyet cellatlığına prim vermeyiz
09 Ağustos 2023 - 16:35

Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, tartışmalar odağındaki Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Grup, ziyaretin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını STK'lar adına Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun okudu.

Meseleye bakış açısını ifade eden Coşkun, "Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Asım Sultanoğlu'nu Urfa’da faaliyet gösteren STK başkanlarımızla ziyaret ettik. Bizim sivil toplum kuruluşları olarak meselelere bakış açımız evrensel hukuk normu olan suçun şahsiliği güvencesinden hareketle çirkin bir fiilin failine gereken cezanın en ağırından verilmesi, suçla ilgisi olmayanların ise korunmasıdır.

Yıllardır bu sapkın zihniyetle mücadele ediyoruz. Pedofiliyi, LGBT'i sapkınlığını meşrulaştırmaya çalışan sayısı az sesi çok güruhla her platformda mücadele etmeye ant içtik. Şimdi kimi bilerek kimi bilmeyerek bu çirkin fiili işleyen kişiyi unutup/unutturup fiille ilgisi olmayan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü'nü sanki failmiş gibi sanık koltuğuna oturtmaktadır. Şu an bu sapkın fiili işleyen şahsın ismi kimsenin hatırında var mı? Zannediyorum çoğu kişi hatırlamıyor bile.

Tabi şimdi bu açıklama sonra herkes arama motorlarına girip ismini hatırlayıp yazacaktır. Ama İl Milli Eğitim Müdürünün ismi ısrarla zikrediliyor. Şimdi soruyorum size failin ismini kim unutturdu? Bu da yetmezmiş gibi konu ile ilgili paylaşım yapan herkese saldırılmakta, kişi haklarına laf söylenmekte, itibar suikastı yapılıp haysiyet cellatlığına soyunulmaktadır. İtibar suikastı yapılırken size her şeyi söylemek serbest, ziyaret edeceklerin çetelesini tutup fişlemek(!) size hak, ama daha hiçbir çalışmasını görmediğimiz, eğitim vizyonunu dinlemeye fırsat bırakmadığınız bir bürokratla ilgili hayırlı olsun demek kabahat öyle mi?

Tekraren, yakinen tanıştığımız arkadaşlarımızın kadir bilmez cümlelerine rağmen iyi niyetimizi koruyarak diyoruz ki,

Biz en küçük bir sapkınlığın kokusunun dahi alındığı yerde dimdik karşısında durur hesap sorulması için sesimizin son çığlığıyla haykırırız. Ancak itibar suikastına, haysiyet cellatlığına prim vermeyiz.

Son olarak gerçekten Urfa'yı, çocuklarımızın geleceğini, parlak yarınlarımızı düşündüğü için kaygılarını dile getiren kardeşlerimiz yok mu? Tabi ki var. Bu arkadaşlarımızın kaygıları bizim de kaygımız. Oturur, konuşur birbirimize izah ederiz. Yeter ki derdimiz Urfa olsun, derdimiz gençlerimiz olsun, geleceğimiz olsun." dedi.

GAPGündemi.com



Bu haber 424 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti