Covid-19 ile mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı

Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile işyeri çalışma saatleri ve berber ve kuaförlerin Covid-19 testi yapmasıyla ilgili yeni kararlar alındı.

Covid-19 ile mücadele kapsamında yeni tedbirler alındı
17 Mayıs 2020 - 21:47

Şanlıurfa’da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından COVİD-19 pandemisine karşı yeni kararlar alındı.


İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikanın faaliyetleri durdurulurken, 17 Mayıs 2020 tarihinde olağanüstü toplanan kurul, toplu yaşamı ve insan sağlığın yakından ilgilendiren yeni kararlar alarak uygulamaya koydu.


Bugün alınan kararlarla; Unlu mamuller, ekmek ve pide fırınları, tatlıcılar, lokanta, ocakbaşı ve restoranlar ile açılış ve kapanış saatleri genelge ve yasal mevzuat ile belirlenen iş yerleri (eczane, market, bakkal, büfe, manav, hal içerisinde bulunan sebze-meyve satışı yapılan dükkanlar vb) haricindeki satış yapılan iş yerlerinin Şanlıurfa il genelindeki kapanış saati 24:00 olarak belirlendi.


Toplum sağlığını yakından ilgilendiren kararlardan biri de 07.05.2020 tarih ve 45 nolu Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile faaliyetlerine müsaade edilen berberlere, güzellik merkezi ve kuaförlere, İl Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı ile belirlenecek planlama çerçevesinde COVİD 19 testi yapılması oldu. Oluşturulacak ekip, tüm berber, güzellik merkezi ve kuaförleri gezerek, çalışanlara COVİD-19 testi yapacak. Test yaptırmayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi çerçevesinde yasal işlem yapılacak.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 1984 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması