Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millette Sesleniş konuşmasında, asgari ücret için talimat verdiğini bunla ilgili en kısa sürede müjdeli haberi vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim
27 Haziran 2022 - 20:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kabine toplantısı sonrası Millette Sesleniş konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine yönelik hazırlıklar yapıldıktan sonra harekatın başlatılacağını belirterek, "Akdeniz ve Ege konusunda gereken adımları atmaktan asla çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Pek çok coğrafyada kardeşlerimize destek olmak için attığımız adımlara devam ediyoruz." dedi.

Orman yangınları

Orman yangınları ile ilgili de konuşan Erdoğan, yangın çıkan bölgelerde yeniden ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını söyleyerek, "Marmaris'teki yangın afetinin sona ermesi için tüm imkanları sağladık. Marmaris yangınında herhangi bir ölüm ve yaralanma olmaması teselli kaynağımız oldu. Sabotaj nedeniyle çıkan yangın sonrasında zarar gören 5 bin 142 hektar alan fidan dikilmek suretiyle yeniden ihya edilecektir." ifadelerini kullandı.

Enerjide yeni adımlar

"Karadeniz'deki rezerv miktarı ülkemiz için büyük bir umut ve moral kaynağı oldu." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni kaynaklar bulmak için Karadeniz ve Akdeniz'de sondaj kesintisiz sürecek. Adana'da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Petrolün rezerv değeri yaklaşık 1 milyar dolar olarak hesaplanmıştır. Küresel maden üretiminin düştüğü salgın döneminde yıllık 6 milyar dolarlık maden ihracatıyla krizden pozitif ayrışan ülkeler arasında yer aldık. Eskişehir Beylikova, dünyanın Çin'den sonraki ikinci büyük rezerv alanıdır. Bin 200 ton cevher işleyecek bir üretim tesisi kuruyoruz. Biz yerin altını ve üstünü arayacağız, madenleri bulacağız ve milletimizin hizmetine sunacağız." şeklinde konuştu.

"Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz"

Enflasyonunun düşürülmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Erdoğan, "Geçtiğimiz yılın aralık ayında ortaya çıkan kur dalgalanması hepimizin canını sıkmıştır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz. 2023'ün şubat, mart aylarından itibaren enflasyonu yeniden makul ve hızla daha da aşağılara indirebileceğimiz bir seviyeye çekmiş olacağız. TBMM'de görüşülmekte olan ek bütçe teklifimizdir. Yüksek enflasyonun gelir ve gider rakamlarında yol açtığı değişkenlik ek bütçe ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Ek bütçede gelirler kaleminde 200 milyar liralık bir artış olmaktadır. Kamunun borçlanma ihtiyacı azalmaktadır." dedi.

"TBMM'ye çağrıda bulunuyorum"

"Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden ek bütçeyi karalamak isteyenlere bir çift söz söylemek istiyorum." diyen  Erdoğan, "Bizim sistemimizde cumhurbaşkanı maaşı aynı zamanda emekli vekiller ve eski cumhurbaşkanları ile merhum cumhurbaşkanlarının hak sahibi ailelerine yapılan ödemelerin de göstergesidir. Buradan TBMM'ye bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin genel kurulda görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı ödeneği ile ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum." İfadelerini kullandı.

Asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücreti artırırken işverenlerin omuzlarındaki kimi vergileri kaldırarak adil bir yük paylaşımı yapmıştık. Bunun için asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir olumsuz etkiye yol açmasına meydan verilmeyecektir. Bu konuda müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşmayı umut ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işverenler ile görüşerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedik. NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimizle paylaşma fırsatını bulacağız." şeklinde konuştu.

Maaş ödemeleri

Cumhurbaşkanı son olarak şu ifadeleri kullandı: "Memur maaşları bayram öncesi ödenecek. Temmuz ayı memur maaşları 8 Temmuz'da zamlı halde ödenecek. Yaşlı ve engelli aylıkları bayram öncesi ödenecektir. 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili süreç önümüzdeki günlerde MEB tarafından başlatılacaktır. Hükümetlerimiz tarafından atanan öğretmen sayısı 750 bine çıkacaktır."

Kurban Bayramı tatili

Bayram tatili ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramını takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günleri idari izin kapsamına alınacağını sizlerle paylaşmak istiyorum." dedi. (İLKHA)

 
Bu haber 373 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü