DİN-BİR-DER: Gerçek ve şuurlu Müslüman hiçbir zaman gerici değildir

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Şanlıurfa Şube Başkanı Haci Kurt, meclis kürsüsünden halkın değerlerine hakaret eden HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'a tepki gösterdi.

DİN-BİR-DER: Gerçek ve şuurlu Müslüman hiçbir zaman gerici değildir
05 Şubat 2022 - 09:54

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, mübarek Regaib Kandili gecesinde, TBMM'de yaptığı konuşmada İslam'i değerlere hakaret etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu görüşmelerinde söz alan HDP'li Ersoy, haddini aşan açıklamalarda bulundu.

Güya eğitim sistemini eleştiren Ersoy, "Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı'yı, 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik ve ne 500 yıl ne de 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok. Götüremezsiniz." ifadelerini kullandı.

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Şanlıurfa Şube Başkanı Haci Kurt, yayımladığı basın açıklamasıyla HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy'a tepki gösterdi.

"1500 yıl önceki cahiliye zihniyet yine sahnede"

Milletin inanç  değerlerine meclis kürsüsünden hakaret edilmesini asla kabul etmediklerini belirten Haci Kurt, " Bir Milletvekilinin Meclisin kürsünde Milletin gözünün içine baka, baka hiç utanmadan milletin inanç  değerlerine hakaret etmesini "Din Görevlileri Birliği Derneği" olarak asla kabul etmiyoruz.  Bunu aynen 1500 yıl önce Peygamberimize, İslam dininin geldiği Mekke’de  Kâbe’yi anadan üryan bir şekilde tavaf etmeyi medeniyet zanneden cahiliye zihniyetiyle aynı şey olduğunu düşünüyoruz. Bu yapılan konuşmanın bundan farkı yoktur." şeklinde ifade etti.

"Gerçek ve şuurlu Müslüman hiçbir zaman gerici değildir"

Ersoy'un Osmanlı'yı eleştiren sözlerine değinen Haci Kurt, "Osmanlı hiçbir zaman gerici olmamıştır. Çağ kapatıp çağlar açmıştır. 1500 yıl önce gelen İslam dinide asla gericiliği kabul etmemiş ve gericilik  olan şirk ve cahiliyeyi kaldırmak için gelmiştir. Çağdaş gericilik ise "modernizmi" medeniyet ve insanlık zanneden böyle  cahillerin işidir.  Şuurlu Müslüman; yaşadığı çağın vasıtalarını ve kurumlarını Kur’an ve Sünnetin gösterdiği gayelere gören kullanan insanın adıdır. Gerçek ve şuurlu Müslüman hiçbir zaman gerici değildir. Şuurlu Müslüman insan ilişkilerinde Kur’an’ın gösterdiği yüksek ahlak ve yaşam sistemini örnek alıp fert, toplum ve düzen alanında onu yaşayan insandır. Peygamberimizin gösterdiği yol da asla şirk ve cahiliye sisteminin gösterdiği gericilik yolu değildir." dedi.

Haci Kurt açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: "Bunlar Batı emperyalizminin ve siyonizmin özgürlük adı altında aldattığı ve sadece  kendileri için kullandığı birer araçtan ibarettir. Bu zihniyet canını bin yıl İslam'a adamış olan Müslüman Kürt halkını hiç bir zaman temsil edemez." (İLKHA)

Bu haber 592 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması