Diyanet-Bir-Sen Gn. Baş. Yrd. Bozkuş: İl engeli uygulaması kaldırılsın

Diyanet-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Bozkuş, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin il engeli uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Diyanet-Bir-Sen Gn. Baş. Yrd. Bozkuş: İl engeli uygulaması kaldırılsın
13 Temmuz 2022 - 16:05
Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının sorunlarından biri de "il engeli"  uygulamasıdır. 

Hiç kimse devletimizin en önemli kurumlarından olan bu kurumu ve çalışanlarını itibarsızlaştırma, bu kuruma keyfi uygulama hakkına sahip olmamalıdır.

Özellikle 15 Temmuz hain kalkışma gecesi din görevlilerinin canları pahasına vermiş olduğu mücadeleden daha bir kıymeti anlaşılan bu kurum çalışanları, kalkışma öncesi getirilen hukuksuz uygulamalarla mağdur edilmeye devam edilmemelidir. Mağduriyet oluşturan bu uygulamalardan biri de  2013 yılında, alınan karar memurun kendi ilinde görev yapmasına engel olan İL ENGELİ uygulamasıdır. Bu kararın gözden geçirilerek yeniden güncellenmesi gerekir.

-Görevine bağlı,  mülki ve idari amirlerin takdirini kazanmış, cami cemaati ile hiç bir sorunu olmamış, aksine cemaatin takdir ve teveccühünü kazanmış olan personele haksız ve hukuksuz cezalar verilmiştir. 

Bir kısım kesimin  kendilerinden olmayanları keyfî soruşturmalar sonucu il dışına sürgüne göndererek hem personeli hem ailelerini  cezalandırılmışlardır. Yaklaşık 4 yıldır sürgün hayatı yaşayan mağdur biri olarak  4 defa il engelinin kaldırılması talebinde bulunmuş olmama rağmen her defasında bana verilen cevap red kararı olmuştur. Soruyoruz: Hangi kurumda böyle hukuk dışı bir karar vardır?

 Hangi kurumun personelinin siciline " Bir daha kendi iline dönemez ve kendi ilinde görev  yapamaz" ibaresi konmuştur. 

Disiplin ve değerlendirme kuruluna gönderilen itiraz dilekçelerine verilen cevaplar ise; “Konuyla ilgili dilekçeniz  incelenmiş olup talebinizle ilgili hiçbir işlem bulunmamaktadır.” şeklinde  yasada yeri olmadığı için belirli bir gerekçe dahi gösterilememektedir.

Yürürlükteki bu uygulamanın  dayanakları 2013 yılına uzanmaktadır. Yani hain kalkışma öncesi Başkanlığımız içerisinde yerleşmiş malum kişilerin kendi yandaşlarına yer açmak için uyguladıkları bir uygulamadır. 

Sistem işletilecekse hukuk çerçevesinde tüm personeli kapsayacak şekilde işletilmelidir. Kimseye üye evlat muamelesi yapılmamalıdır. Söz konusu uygulama günümüzde kişilere göre de farklı işletilebilmektedir.

Örneğin; daha bir kaç gün önce ismini vermek istemediğim Elazığ ilinde görevli bir imam arkadaşımız geçirmiş olduğu soruşturma sonucu Adıyaman ilinin Sincik ilçesine gönderiliyor Bu imam arkadaşımız psikolojisinin bozulması,aile birliğinin dağılması sonucu birilerinin haksızlığı görmesi üzerine Diyanetteki benim de dilekçe ve şifahi olarak görüştüğüm daire başkanıyla görüşüp durumunu bildirmesi üzerine altı ay gibi kısa bir sürede tekrar yapılan yanlıştan dönülüyor, bu imam arkadaşımız eski görev yeri olan Elazığ’a, kendi iline dönüyor  Ben dört yıla yakındır bana konulmuş olan il engelinin kaldırılması konusunda vermiş olduğum dört itiraz dilekçesi ve iki defa yüz yüze makamı ziyaret ederek mazeret bildirme şeklinde olmak üzere 6 defa girişimde bulunmama rağmen aldığım cevap  red kararı olmuştur. Hiçbir kurumda il engeli gibi bir uygulama söz konusu değildir Diyanet' e bu uygulama işletilecekse personel arasında ayırım yapılmaksızın uygulanmalıdır.

Yetkililerin bu uygulamaları tekrardan gözden geçirmesi ve yürürlükten kaldırması hukuki ,ailevi, iktisadi, psikolojik açıdan,büyük bir önem arz etmektedir. 

Bu haber 927 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti