Dusak: Soykırım, ülkemizin de aktif girişimleriyle yakın zamanda son bulacaktır

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, "Umuyoruz ki bu soykırım, ülkemizin de aktif girişimleriyle en yakın zamanda son bulacaktır."

Dusak: Soykırım, ülkemizin de aktif girişimleriyle yakın zamanda son bulacaktır
25 Kasım 2023 - 10:35
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak, İslam İşbirliği Teşkilatı Çalışma Merkezi Tüzüğünün Onaylanmasına dair kanun teklifi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda söz aldı.

Dusak, 

"İslam İşbirliği Teşkilatı, 25 Eylül 1969 tarihinde İslam Dünyasının hak ve menfaatlerini korumak, üye devletler arasında iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla kurulmuştur.

Ancak İslam dünyası yekvücut hareket edememektedir. Bunun en önemli sebebi hepinizin malumu olduğu üzere İslam dünyasındaki bölünmüşlüklerdir. Biz, Türkiye olarak bu bölünmüşlükleri en aza indirmek ve İslam dünyası olarak ortak sorunlarımıza birlik halinde tepki verilmesini sağlamak üzere çalışmalar yürütüyoruz.

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik vahşete varan saldırılarında Gazze ve Ramallah’ta yaşananları tarif etmek için kelimeler yetersiz kalmaktadır. 47 gündür, sivil, kadın, çocuk demeden hastane, cami, kilise, okul, mülteci kampı ve ambulans dahil olmak üzere hiçbir ayrım yapmadan havadan, denizden ve karadan ölüm yağdırmaktadır.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki durumu uluslararası platformlarda duyurabilmek için yoğun çaba sarf etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Filistin meselesinde gösterdiği dik duruş diğer ülkelere ilham kaynağı olmuş, vicdan sahibi topluluklar İsrail’in vahşetine sessiz kalmamakta ve dünyadaki şehirlerin en büyük cadde ve meydanlarını doldurarak hükümetlerini bu konuda harekete geçmeye çağırmaktadır.

Umuyoruz ki bu soykırım, ülkemizin de aktif girişimleriyle en yakın zamanda son bulacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Birleşmiş Milletler kürsüsünden bütün dünyaya “Dünya Beşten Büyüktür” diye haykırarak Birleşmiş Milletlerin işlevsiz bir yapı haline geldiğini, dünyadaki mazlum ve mağdurların derdine derman olmadığını belirtmiştir. Bu noktada, İslam İşbirliği Teşkilatı, inisiyatif alarak mazlum ve mağdurların hakkını savunan daha güçlü bir ses haline gelerek İttihad-ı İslamı sağlamalıdır." dedi.
Bu haber 462 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti