Elazığ'daki 5,3 büyüklüğündeki deprem Siverek'te hissedildi

Merkez üssü Elazığ merkez olan 5,3 büyüklüğündeki deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Elazığ'daki 5,3 büyüklüğündeki deprem Siverek'te hissedildi
27 Aralık 2020 - 06:44

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan depremle ilgili yapılan açıklamada, " Saat 09.37'de, merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 15,94 km derinliğinde meydana geldi.

Deprem Siverek, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya'da da hissedildi.  

Boğaziçi üniversitesi Kandilli rasathanesi merkez üssünü Elazığ Kavaktepe ve depremin büyüklüğünü ise 5,6 olarak açıkladı.  

Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Dün de Elâzığ'ın Sivrice ilçesinde saat 14.09'da 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.


İçişleri Bakanı ve Elazığ Valisi'nden açıklama


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Elâzığ merkezde saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.


Elâzığ Valisi Erkaya Yırık da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde 09.30 itibariyle meydana gelen depremde bir olumsuzluk tespiti olmamakla birlikte, ekiplerimiz sahada çalışmalarını titizlikle yürütmektedirler. Tespit halinde paylaşım yapılacaktır." dedi


AFAD'dan deprem açıklaması


Konuya dair olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, " Elâzığ'da saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz. Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Bölgeye tedbir amaçlı Diyarbakır AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir." denildi.


HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı'ndan açıklama


HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, "İlimizde meydana gelen deprem paniğe neden oldu. Evlerinde kalmakta endişe eden halkımız sokaklardadır. Bundan dolayı sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması, cezai işlem yapılmaması gerekmektedir. Gerekli açıklama bekletilmeden yapılmalıdır." dedi.


www.siverekgenclik.com


 


Bu haber 5261 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması