"Elektrik yüzünden ürünlerimiz kurudu"

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesindeki çiftçiler, yetersiz elektrik enerjisi nedeniyle ekinlerinin kuruduğunu söylediler.

"Elektrik yüzünden ürünlerimiz kurudu"
18 Mayıs 2019 - 08:07

Hilvan ilçesine bağlı 38 köy sakini elektrikteki düşük enerjiye tepki gösterdi. Çiftçiler, elektrikteki düşük voltaj nedeniyle sulama yapamadıklarını ve ürünlerinin kuruduğun belirtiler.


Çiftçiler, enerji hatlarının yetersiz olması nedeniyle birçok ürünün kuruduğunu ve bu şekilde devam ederse kalan ekinlerin de kuruyacağını ifade ederek, yetkililere çağrıda bulundular.


Eğerkıran köyünde ikamet eden çiftçilerden İbrahim Say, elektrik yetersizliği yüzünden ürünlerinin kuruduğunu söyledi.


Bakan ve milletvekillerinin sorunlarıyla ilgilenmediğini savunan Say, "Şanlıurfa'da 14 milletvekili var, hiçbiri bir şeye yaramıyor. Bizim bütün ürünlerimiz pamuk ve buğdayımız yandı, şu anda hepimiz icralık olmuşuz. Beş tane kredi kartım var hepsi icralık, gübre ve mazot alamıyorum. Elektrik yüzünden buğday kurudu ve şimdi pamuk ekmişim onu da sulayamıyorum. Türkiye’nin Enerij Bakanı hiçbir şeye yaramıyor. Geçenlerde elektrik yüzünden üç köy birbirimizle kavga ettik, birbirimizi öldürecektik. Elektrik yüzünden aramızda kan davası çıkacaktı. Bu sorunumuz halen devam ediyor. Geçen sene kendim 150 bin lira zarar ettim. Sadece Kıran köyü 1,5 milyon zarar etti. Bizim bakanımız ve milletvekillerimiz neye yarıyor. Ankara’ya 14 milletvekili gönderdik, sadece seçim zamanı gelip başımızı çocuklar gibi okşayıp kandırarak oylarımız alıp gidip Ankara’da yatarlar." dedi.


Say, 1989 yılında çekilmiş olan elektrik hatlarının olduğunu ve artan kuyular nedeniyle enerjinin yetersiz kaldığını sözlerine ekledi.


"Söz verdikleri halde sorunumuza çözüm bulunmadı"


Mağduriyetlerini bizzat liste şeklinde Bakan’a verdiklerini ve söz verdikleri halde bir şeyin değişmediğini ileri süren vatandaşlardan İbrahim Halil Muratoğlu, elektrik sorunlarının yaklaşık 2 yıldır devam ettiğini belirtti.


Muratoğlu, "Bu sadece bizim değil 30 köyün sorunudur. Elektrik yüzünden akrabalarımız ile kavga ettik, birbirimizi öldürecektik. Kendim bizzat bu 30 köyün listesini İl Başkanlığında Bakan beye verdim. Bize söz verdiler ama yapılmadı." ifadelerini kullandı.


Muratoğlu, Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ı aradıklarını ama çözüm bulamadıklarını söyledi. Muratoğlu, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri'yi de aradıklarını danışmanlarının telefona çıktığını kendisiyle görüşemediklerini belirtti. 


Sorunlarının devam ettiğini belirten Muratoğlu, "Seçim bitti, her şey bitti. Kimse bize kulak asmıyor şu anda mağduruz. Bakan da bize 'enerji sorularını çözeceğiz' dedi ama yalan söyledi. Bir günde 30 tane dalgıç yandı, şimdi yetkilileri bekliyoruz." ifadelerini kullandı.


"Yetkili bulamıyoruz"


Elektrik yüzünden defalarca dalgıçlarının yandığını söyleyen İmam Bakır Ceylan da “Bugün cuma herkes camiye giderken biz elektriksizlik yüzünden TEDAŞ’ta toplanmışız. Geçen sene 6 defa dalgıcım yandı, bütün arkadaşların ki aynı şekilde yanarak zarara uğradık. Kime gidiyorsak bize kulak asmıyorlar. Bizim elektrik hatlarını yapmalarını istiyoruz. Ekonomik olarak da durumumuz iyi değil batmış durumdayız. 30 muhtar gelmiş buraya elektriklerimiz sürekli kesiliyor. 4-5 senedir bu durumdayız. Voltaj düşüklüğünden dolayı elektrikler sürekli kesiliyor. Yetkili kimse bulamıyoruz." dedi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA) 

Bu haber 2081 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...