Engelli Evde Bakım Maaşları İçin Kritik Banka Değişikliği!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın aldığı kararla, Engelli Evde Bakım Yardımı ödemelerinin banka kanalı değişiyor. Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, Siverek'te bu yardımı alan üç bine yakın ailenin mağduriyet yaşamaması için acil çağrıda bulundu

Engelli Evde Bakım Maaşları İçin Kritik Banka Değişikliği!
01 Aralık 2025 - 22:39


​Ziraat Bankası Dönemi Bitiyor, Sıra Halk Bankası'nda
​Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın imzasıyla alınan karara göre, merkezi olarak ödenen Engelli Evde Bakım ücretlerinin ödeme kanalı, T.C. Halk Bankası ile imzalanan protokol çerçevesinde değişiyor.

​Yeni Başlangıç Tarihi: Ödemeler, 01 Ocak 2026 tarihinden itibaren T.C. Halk Bankası aracılığıyla yapılmaya başlanacak.

​Mevcut Banka: Yardımlar şu ana kadar Ziraat Bankası üzerinden ödeniyordu.

Hak Sahiplerine Acil Çağrı: Aile Kartınızı Hemen Alın!
​Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, ödemelerin aksamaması için hak sahiplerinin hızla harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
​"Ağır engelli bireylerin bakıcıları (hak sahipleri), 01 Ocak 2026'daki ilk ödemelerini sorunsuz alabilmeleri için bu hafta itibarıyla şahsen Halk Bankası şubesine gitmek zorundadırlar."
​Şenateş, hak sahiplerinin 01 Aralık 2025 tarihinden itibaren Siverek Halk Bankası şubesine giderek kendilerine özel hazırlanan "Aile Kartlarını" almaları gerektiğini belirtti. Başkan Şenateş, bu geçiş sürecini yönetmek amacıyla Siverek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile ortak çalıştıklarını da duyurdu.

​Bakanlığın hak sahiplerine ayrıca SMS yoluyla da bilgilendirme yapacağını ekleyen Şenateş, kart teslimi veya ödeme sürecinde sorun yaşayacak ailelerin mağdur olmamak için dernekle irtibata geçmeleri çağrısında bulundu.

Haber Merkezi 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te hafta sonu kar bekleniyor
Siverek'te hafta sonu kar bekleniyor
Şenateş: Evde Bakım Yardımında Yeni Düzenleme Bizleri Endişelendiriyor
Şenateş: Evde Bakım Yardımında Yeni Düzenleme Bizleri...