Erbakan: Yeniden Refah iktidarında Siverek'i il yapacağız

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, iktidarları döneminde Siverek'i il yapacaklarını ifade etti.

Erbakan: Yeniden Refah iktidarında Siverek'i il yapacağız
29 Aralık 2022 - 22:12
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, "Anadolu Buluşmaları" kapsamında  Şanlıurfa, Siverek ve Hilvan'da ziyaret ve temaslarda bulundu.

Erbakan, Urfa'da parti binası önünde halka seslenmesinin ardından özel bir mekanda gazetecilerle bir araya geldi.

"Asgari ücretin en azından 14 bin lira olması gerekiyordu

Gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorularını yanıtlayan Erbakan, “Açlık sınırının 10 bin lira dayandığı, bekâr bir çalışanın yaşama maliyetinin 10 bin lira aştığı ve yoksulluk sınırının 26 bin lira dayandığı bir ülkede, asgari ücretin en azından 14 bin lira olması gerekirdi. Her şeyden önce enflasyon karşısında alım gücünün korunması gerekiyordu. Türkiye’nin büyümesindeki gereken payı iş gücüne aktarılması gerekir. Bizi kıskanan Avrupa Birliği ülkelerinin asgari ücretteki artış trendin göz önüne alındığında zaman asgari ücretin yüzde 150’lik bir artışla 14 bin lira seviyesine getirilmesi gerekirdi; ancak bu olmadı. 8 milyon asgari ücretli maalesef bu güne kadar olduğu gibi yeni dönemde de açlığa mahkûm edilmiş oldu. Nehre götürüp balıklara attığımız bayat ekmekleri bu gün artık vatandaşlara satıyoruz. Bir günde bir fırıncı 150-200 tane bayat ekmek satıyor. Eskiden balıklara yem olarak atılan bayat ekmekler artık vatandaşın almak zorunda kaldığı bir ürün haline geldi. ‘Ay’a sert iniş yapacağız’ diyenlerin vatandaşı getirmiş olduğu nokta budur.” diye konuştu.



Siverek'te partisinin ilçe binasını ziyaret eden Erbakan  partililerle bir araya geldi. Kemaliye Caddesi'nde (Şeytan Küçesi) esnafı ziyaret eden Erbakan, daha sonra Engelliler Derneği ve SİVİL-DER'i ziyaret etti.

Erbakan'dan Siverek'e il sözü

SİVİL-DER'i ziyaretinde Dernek Başkanı Ayhan Ekinci ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Erbakan, "Bizim dillendirdiğimiz konuları iktidar  dikkate aldığı için (İstanbul Sözleşmesi, Ayasofya'nın camiye çevrilmesi ve EYT konuları vs gibi) bugün Siverek'i il yapacağımızı da belirtiyoruz. Umarım iktidar bu dillendirdiğimiz konumuzu da görür, duyar, dikkata alır ve gerekeni yapar. Bu iş bizim iktidarımıza kalmaz, kalırsa da Siverekli hemşerilerimize söz veriyoruz; Yeniden Refah iktidarında Siverek'i biz il yapacağız." dedi.

Erbakan Siverek'teki temaslarının ardından Hilvan'da geçti.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 1348 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması