ERDOĞAN,"ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM"

Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa`da düzenlenen mitinge katılan Başbakan Erdoğan, paralel yapıya yüklenerek, "Onlara Saidi Nursi`nin diliyle cevap veriyorum, `Zalimler için yaşasın cehennem`" dedi.

ERDOĞAN,"ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM"
09 Mart 2014 - 20:30

ŞANLIURFA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmalarına devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’da düzenlenen mitinge katılan Başbakan Erdoğan, parelel yapıya yüklendi. Oslo sürecinin, MİT müsteşarının tutuklanmaya çalışılmasının, Paris’te PKK’li kadınlara yapılan suikastların, son 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişiminin birçok hedefle beraber barış sürecine yönelik olduğunu söyledi.

"Bunların yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine sesleniyorum, tüm kredi yurtlar kurumunun yurtlarındaki boşluklar tespit edildi. Hemen Milli Eğitime, Gençlik Spor Müdürlüğüne başvurun eğer kredi yurtlarında yer yoksa sizi otellerde ağırlayacağız. Sizi bunların zulmüne teslim edemem.” diye konuştu.

Erdoğan paralel yapıya yüklendi

Paralel yapıya yüklenen Başbakan Erdoğan, “16 Kasım’da Diyarbakır’da Irak Kürdistan bölgesel başkanı Sayın Barzani ile yaptığımız buluşmayı gölgede bırakmak için dershane meselesini ortaya attılar. Sonra da 17 Aralık darbesiyle çözüm sürecini baltalamaya çalıştılar. Kim yaptı tüm bunları Pensilvanya’daki bir zat, O’nun buradaki maşaları ve yandaşları. Maalesef bunlar yargının içinde de örgütlenmişler. Emniyetimizin içinde de örgütlenmişler.” ifadelerini kullandı.

Pensilvanya Üstad’a zulüm eden CHP ile kol kola

Üstad Beddiüzzaman’ın Urfa’da yaşadıklarına değinen Erdoğan, “Onu hayattayken rahat bırakmayan CHP zihniyeti öldüğünde de rahat bırakmadı. Beddiüzzaman’ın dirisine zulüm eden zihniyet ölüsüne de tahammül edemedi. İşte bu CHP zihniyeti ile şuanda güya onun izinden gittiğini söyleyen Pensilvanya el ele kol kola dolaşıyor. İnanın merhum Saidi Nursi’nin ruhu bunların CHP ile ittifaklarından dolayı azap çekiyor. Bunlar Peygamber Efendimizi gökten indirip kamyonete bindiriyorlar.” dedi.

Saidi Nursi Kürt olduğu için uzak kalmış

Söz konusu dizide hem Peygamber Efendimize hem de Kürtlere hakaret edildiğini dile getiren Erdoğan, “Bu Pensilvanya’daki zat, Kürt olduğu için Saidi Nursi’den uzak kaldığını bizzat kendisi ifade etmiş bir zattır. Bu zat bu gün de bu ırkçılığı CHP’yi ve MHP’yi kullanarak yapıyor. Onlara Saidi Nursi’nin diliyle cevap veriyorum ‘Zalimler için yaşasın cehennem’” diye konuştu.

İşyerlerinde, okullarda, dershanelerde, yurtlarda ikna odaları kurulmuş

Erdoğan birilerinin açık açık ‘bunlara oy vermeyin’ dediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Bu aralar ablalar ve ağabeyler çıkmış. Denizli’de falan dolaşmışlar, SMS atıyorlar. Diyorlar ki, ‘bunlara oy vermeyin de kime verirseniz verin.’ İşyerlerinde işçilerine AK Partiye oy vermeyin diye ikna ediyorlar. İkna olmayanların işine son veriyorlar. Okullarda, dershanelerde, yurtlarda kızları erkekleri ikna odalarında ikna etmeye çalışıyorlar. İkna olmazlarsa atıyorlar. Bunların yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine sesleniyorum, tüm kredi yurtlar kurumunun yurtlarındaki boşluklar tespit edildi. Hemen Milli Eğitime, Gençlik Spor Müdürlüğüne başvurun eğer kredi yurtlarında yer yoksa sizi otellerde ağırlayacağız. Sizi bunların zulmüne teslim edemem.” diye konuştu.

Mitingden sonra Suruç sulama tünelleri açılışı için Suruç ilçesine geçen başbakanının seçim otobüsünün yumurtalı saldırıya uğradığı belirtildi.

(Osman Gülebak, Mehmet Demir - İLKHA)


Bu haber 3719 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek