Eski Milletvekili Gök, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu

YSK’nın yerel seçim tarihini açıklamasının ardından Şanlıurfa'da yerel seçim maratonu başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ilk isim, AK Parti 24. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Abdulkerim Gök oldu.

Eski Milletvekili Gök, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu
02 Ekim 2023 - 13:40
Gök tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız ve liderimiz olan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Genel Başkanı olduğu AK Parti çatısı altında olmaktan her zaman gurur duydum. Partimin bana uygun gördüğü bütün görevleri yerine getirmenin, tüm çalışmaların bir parçası olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu süreçlerde gerek Şanlıurfa merkezde, gerekse ilçelerde, kırsal mahallelerde milletimizle beraber oldum. Milletimizden şehrimize bundan sonra aktif yerel siyaset alanında da hizmet etmem konusunda yoğun taleplerle karşılaştım. Bu taleplere kayıtsız kalamazdım.

Uzun yıllardır edindiğim bilgi birikim, donanım ve tecrübelerimi doğup büyüdüğüm, sevdalısı olduğum Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ma aktarmak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğumu buradan tüm milletimize siz değerli basın mensuplarının vasıtasıyla bildirmek isterim.

Allah nasip ederse, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri, milletimin desteği ve teşkilatımızın özverili çalışmaları ile Cumhuriyetimizin 100. yılını tamamlayacağı, yeni bir Türkiye Yüzyılının başlayacağı, 2024 yılında, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Şanlıurfa’mızda rekor bir oy alarak inşallah siz milletimize hizmet etmekten onur ve mutluluk duyacağım." dedi.

Abdulkerim Gök kimdir?

Ben Prof. Dr. Abdulkerim GÖK, 1970 yılında Şanlıurfa’da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Şanlıurfa’da tamamladım. Lisans eğitimimi Eskişehir’de Maliye Bölümünde, Yüksek Lisans ve Doktoramı ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim dalında yaptım. Meslek hayatıma kısa bir süre kamu bankasında Uzman Yardımcısı olarak başladım. Bir süre sonra Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak göreve devam ettim. Fakülte de Dekan yardımcılığı ve Bölüm Başkanlıkları görevlerinde bulundum. Ulusal ve Uluslararası sempozyum ve panellere konuşmacı olarak katıldım. Bu anlamda birçok makalem çeşitli dergilerde yayınlanmıştır.

Şanlıurfa Kızılay Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundum. Şanlıurfa Yoksulluk ve İşsizlikle Mücadele Derneğinin kuruluşuna öncülük ettim, Mikro Kredi ve Gıda Bank projelerini hayata geçirdim. Aynı zamanda Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına kayıtlı Mali Müşavirim. Üniversitede öğretim üyesi iken Şanlıurfa Belediyesine danışmanlık hizmetlerinde ve İl istihdam kurulunda bulundum. Aynı yıllarda ulusal televizyon kanallarında moderatörlüğünü yaptığım ‘’Ekovizyon’’ isimli programla ekonomi üzerine yüzlerce canlı yayın yaptım. 2011 – 2015 yılları arasında TBMM’de AK Parti Şanlıurfa Milletvekilliği görevinde bulundum.

TBMM’de başta Plan ve Bütçe Komisyonu olmak üzere çeşitli komisyonlarda görev aldım. Ak Parti Siyaset Akademisinde birçok ilde ekonomi dersleri verdim. Milletvekilliğinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Kalkınma Bakanlığında Bakan Müşaviri, daha sonra da yeni hükümet sisteminde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında görevlendirildim.

 
Bu haber 580 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti