Et ve süt üreticilerinden acil çağrı

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), artan maliyetlerden dolayı zor durumda kaldıklarını belirterek, acil önlem çağrısı yaptı.

Et ve süt üreticilerinden acil çağrı
18 Aralık 2021 - 16:19

Türkiye'de son günlerde yaşanan ekonomik buhrandan dolayı maliyet girdilerinde büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) tarafından " Tarihe not düşüyoruz" çağrısı ile yapılan açıklamada böyle devam ederse mart ayı itibariyle yem hammaddesi bulmakta zorlanacaklarını ifade etti.

Üreticiler olarak artan maliyetlerden dolayı zor günler geçirdikleri belirtilen açıklamada, " Tarihe not düşüyoruz: Süt ve et sektörünün gidişatı kaygı verici. Biz üreticileri olarak önümüzü göremiyoruz. Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. Tedarik zincirleri kırılma noktasına geldi, böyle devam ederse Mart ayı itibariyle yem hammaddesi bulmakta zorlanacağız. İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşüş ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketicilerde et ve süt bulmakta zorlanacaklar." denildi.

"5,50 Liranın üzerinde mal edip 4,70 Liraya satmak sürdürülebilir değil"

Açıklamanın devamında yetkililere acil önlem çağrısı yapılarak, "8 Aralık tarihinden itibaren üretici süt fiyatı 4,70TL/litre olarak belirlendi. Maliyet hesapları yapılırken Ekim sonu maliyetleri temel alınmıştı.1 Kasım tarihinden bugüne yem maliyetleri %53 arttı. 1 litre sütü 5,50 Liranın üzerinde mal edip 4,70 Liraya satmak sürdürülebilir değil. Acil önlem alınması için çağrı yapıyoruz." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haber 708 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması