Eyyübiye'de 250 Aile Daha Mutlu Evine Kavuşuyor 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un başlattığı ve daha önce 46 ailenin evlerinin yenilendiği “Mutlu Evler Huzurlu Hayatlar Projesi”nde bu defa da 25 milyon TL’lik bütçeyle 250 yoksul ailenin evinde tadilat başlatıldı.

Eyyübiye'de 250 Aile Daha Mutlu Evine Kavuşuyor 
26 Mart 2024 - 15:48

 

Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce, öncelikle engelli ve yaşlılar başta olmak üzere, dul ve yetimlerin yaşadığı, düzenli geliri olmayan ailelerin yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı hanelerde yapılan tespitlerin ardından, her ev için ortalama 100 bin TL harcama yapılıyor.

Kırık dökük kapı pencereleri yenilenen evlerde boyama, sıva, betonarme onarım, elektrik ve su tesisatı işlerini büyük bir ekiple gerçekleştiren Eyyübiye Belediyesi, uyguladığı proje ile binlerce insanın sağlıklı bir ortamda yaşamasını temin ediyor.

Üç evin onarım bedelini de şahsen karşılayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, büyük çoğunluğu gecekondudan oluşan Eyyübiye’de çok zor şartlarda yaşayan ailelerimizin olduğunu biliyor ve her fırsatta onların yanlarında olmaya özen gösteriyoruz. Engelli, yaşlı, kimsesiz, düzenli bir geliri olmayan bu ailelerimize sahip çıkmak, kimseye muhtaç etmemek, kendi ayakları üzerinde durabilene kadar onları desteklemek boynumuzun borcudur. Bu amaçla daha önce başarıyla uyguladığımız projemizin kapsamını genişleterek bu kez 250 ailemizi içinde huzurla yaşayacakları evlerine kavuşturuyoruz. İmkân buldukça daha çok ailemizin hayatına dokunmak, mutlu olmalarına vesile olmak istiyoruz. Bu yönde bizlere destek veren herkese çok teşekkür ederim. Ailelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere ücretsiz sınav hazırlık hizmetleri, kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları, çölyak hastalarına özel hazırlanmış gıda kolisi, kırsalda yaşayan kadınlara yönelik mobil sağlık taraması, İyilik Merkezi aracılığıyla yoksul ve kimsesiz ailelere ayni ve nakdi yardım, sera kent, fabrika binası gibi onlarca yatırım ve sosyal destek programını başarıyla uygulayan Eyyübiye Belediyesi, ilçenin dezavantajlı sosyo-ekonomik yapısına müdahale ederek insanlarına fayda sunmaya devam ediyor.

Bu haber 129 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti