Eyyübiye'de kırsalında değişim devam ediyor

Daha önce köy olarak anılırken, 2013 yılında 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu’nda yapılan değişiklikle mahalle statüsüne geçen Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı yerleşim birimlerinden Akdilek Mahallesi’nde, sathi asfalt kaplama çalışmaları tamamlandı.

Eyyübiye'de kırsalında değişim devam ediyor
23 Ekim 2023 - 16:47
Hafta sonunu sahada geçiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, asfalt çalışması tamamlanan Akdilek Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Tarihinde ilk kez önce stabilize, ardından asfalt yolla tanışan mahalle sakinleri, kırsalda değişim sözü veren Başkan Mehmet Kuş’a teşekkür ettiler.

Eyyübiye’nin tüm köyleri asfaltlanacak

Asfalt çalışmaları tamamlanan Akdilek Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Kuş, kırsaldaki maratonlarına Akdilek Mahallesi ile başladıklarını ve ilk etabı tamamladıklarını belirterek, “Şimdi Seksenören, yarın Özlü, sonraki gün Kırkmağara, Payamlı, Bakırtaş, Vergili gibi nüfusu yüksek olan mahallelerimizden aşağıya doğru koşar adımlarla sathi kaplamalarını yapacağız. İnşallah kısa süre içerisinde Eyyübiye’nin tüm köylerini sathi kaplama ile buluşturacağız. Kırsal mahallelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün ve teknik ekibiyle birlikte Seksenören Mahallesi’ne de giden Başkan Kuş, burada Muhtar Halil Ok ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Seksenören sakinleriyle kahve içip sohbet eden Başkan Kuş, talepler doğrultusunda ilgili birimlere talimat verdikten sonra burada da statik kaplama yol çalışmalarını başlattı.

Geçen yıl 1 milyon metreküpten fazla malzeme kullanılarak başlayan köy içi stabilize çalışmalarında yüzde 96 seviyesine ulaşarak vatandaşları çamurdan kurtaran Eyyübiye Belediyesi, yıl sonuna kadar kırsaldaki 30 yerleşim biriminin sathi asfalt kaplama çalışmasını tamamlamayı hedefliyor.
Bu haber 176 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti