Faizsiz Konut Edindirme Sistemi mağdurları alacaklarını istiyor

Tasarruf finansman şirketleri mağdurları gün geçtikçe artarken bu tür yapılara paralarını yatıran müşteriler, vadesi gelen alacaklarını alamıyor.

Faizsiz Konut Edindirme Sistemi mağdurları alacaklarını istiyor
17 Şubat 2022 - 16:58
Kamuoyunda "Faizsiz Konut Edindirme Sistemi" olarak bilinen tasarruf finansman şirketleri mağdurları, gün geçtikçe artarken bu tür yapılara paralarını yatıran müşteriler, alacaklarını almaya gittiklerinde mağdur oluyor.

Şanlıurfa'da bir Faizsiz Konut Edindirme Sistemi müşterisi Mücahit Orhan, ödeme alma zamanı  geldiği halde ödemesinin sürekli olarak ertelendiğini ileri sürerek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

"Birevim ödemeleri 3-4 ay ertelediğini söyledi"

Çok mağdur durumda olduğunu ifade eden Orhan, "Şubat 2021'de Birevim'e başvurdum. 2022 Şubat ayında teslimat edileceği söylendi. Araç, ihtiyacımız olduğu için araç müracaatında bulunduk. Birevim ödemeleri 3-4 ay ertelediğini söyledi. Ertelemeden dolayı mağdur olduk. Şubat ayına göre hazırlık yapmıştık. Ödemelerimiz ve ciddi sıkıntılarımız var. Söz verdiğimiz kişiler var. 3-4 ay ileri bir tarihte bana ödeme yapacaklarını söylediler. Paramızı alamadık, mağdur olduk. Genel merkezi arıyoruz; fakat muhatap bulamıyoruz. Sekreter salgından dolayı ödemelerin yapılmadığını söylüyor. Genel merkezdeki bir yetkiliye ulaşmak istiyoruz; ama ulaşamıyoruz. Çok zor durumdayız, ne yapacağımızı şaşırdık. Farklı kurumlara başvurarak sorunumuza çözüm arıyoruz. Sorunlarımız çok var. " şeklinde konuştu.

"Ödeme alamadığım için muhataplarım beni arada sırada arıyorlar"

Ödemesini alamadığı için borçlarını ödeyemediğini belirten Orhan, "Güvenilir insanlara dosya açtırdık. Kefil olduğumuz kişiler var. 20'nin üzerinde evraklı dosya açtırdım. Ödeme yapılmadığı için 20 insanın muhatabı olmuşum. İnsanlar bana güvenerek başvuru yapmama yardımcı oldular. Ödeme alamadığım için muhataplarım beni arada sırada arıyorlar. Ödeme yapamayacağımı söylediğim zaman 'bizi bu işe sen koydun' diye sitemde bulunuyorlar. Genel merkeze aracı olduğumu ifade ederek durumu söylüyorum. 20 insanın derdiyle uğraşırsam ciddi sıkıntı yaşarım." dedi. (İLKHA)

Bu haber 728 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım