Festivalde etkinlikler gecede devam etti

Festivalde etkinlikler gecede devam etti Siverek Belediyesince bu yıl 3. Uluslararası 5. Geleneksel Takoran Kültür ve Doğa Festivali, gece de düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçiyor.

24 Eylül 2023 - 05:57
Astroloji meraklıları, gece saatlerinde düzenlenen gözlem etkinliğinde kurulan teleskoplarla ay ve yıldızları gözlemledi.

Çocuklar için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği 2. günün gecesinde katılımcılar Siverek Belediyesi Sıra Gecesi ekibinin seslendirdiği türkülerle gönüllerince eğlendi.
Çiğköfte ikramının yapıldığı müzik gecesinde davetliler davul zurna eşliğinde halay ve yöresel oyunlar oynadı.

Geceye katılan Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Rüfai Şahin festivale katılanlarla bir araya geldi.

Misafirlerle yakından ilgilenen protokol üyeleri, alanda eğlenen vatandaşların arasına katıldı.

Bölgenin turizm potansiyelinin açığa çıkarılması ve arttırılması amacıyla çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, Takoran Vadisi’nin tanıtıma devam ettiklerini söyledi.
Takoran Kültür ve Doğa Festivali’nin önemli bir organizasyon olduğunu aktaran Çakmak, “Eşsiz doğası ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Takoran Vadisi’ni turizmin önemli merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz festivalimize ülkemizin farklı bölgelerinden binlerce davetlinin yanı sıra uluslararası katılım var. Festivalimize olan yoğun ilgi şehrimizin tanıtımıyla birlikte bizleri ziyadesiyle memnun etti. Katılım sağlayan tüm davetlilere canı yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.
Çakmak ayrıca festivalde destek ve emek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.
Öte yandan gece geç saatlerde davetliler dilek feneri etkinliğine katıldı.
Bu haber 4445 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te elektrik akımına kapılan şahıs hayatını kaybetti
Siverek'te elektrik akımına kapılan şahıs hayatını kaybetti
Siverek'te çok sayıda silah ele geçirildi
Siverek'te çok sayıda silah ele geçirildi