Gazeteci Dolaş, engellilerin sorunlarını gündeme taşıdı
Engelliler Haftası kapsamında değerlendirmelerde bulunan Siverekli yazar Şükrü Dolaş, engelli bireylerin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekti.
Editör: Siverek Gençlik
14 Mayıs 2026 - 10:11
Engelli bireylerin ekonomik şartlarının yetersizliğine değinen Dolaş, verilen desteklerin günlük yaşamı karşılamakta yetersiz kaldığını vurguladı. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde engellilerin daha fazla zorluk yaşadığına dikkat çeken Dolaş, sosyal devlet anlayışının güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
İstihdam konusuna da değinen Dolaş, yasal düzenlemelere rağmen hem kamu hem de özel sektörde engelli bireylerin yeterince iş imkânı bulamadığını belirtti. Bu durumun, engellilerin toplumsal hayata katılımını olumsuz etkilediğini ifade etti.
Siverek özelinde yaşanan sorunlara da değinen Dolaş, kentte yaşayan birçok engelli bireyin hakları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını kaydetti. Kaldırımların işgali ve şehir içi erişim sorunlarının günlük yaşamı zorlaştırdığını belirten Dolaş, denetimlerin artırılması gerektiğini vurguladı.
Dolaş, çözüm önerisi olarak Siverek’te bir engelli koordinasyon merkezinin kurulmasını önerdi. Bu merkez aracılığıyla engelli bireylerin meslek edinmesi, ihtiyaç sahiplerine yardımların daha düzenli ulaştırılması ve sorunların daha sistemli şekilde ele alınmasının mümkün olabileceğini ifade etti.
Kent yöneticilerine ve ilgili kurumlara çağrıda bulunan Dolaş, engelli bireylerin sorunlarının yalnızca belirli günlerde değil, yıl boyunca gündemde tutulması gerektiğini belirtti. Siverek’te yaklaşık 10 bin engelli bireyin yaşadığına dikkat çeken Dolaş, bu alanda daha kapsamlı çalışmalar yapılmasının önemine işaret etti.
www.siverekgenclik.com






FACEBOOK YORUMLAR