Göbeklitepe'de metal cisim gizemli geldi ve gizemli gitti

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından boş araziye dikilen ve monolit süsü verilen metal cisim, bu sabah ortadan kayboldu.

Göbeklitepe'de metal cisim gizemli geldi ve gizemli gitti
09 Şubat 2021 - 09:27

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Göbeklitepe yakınlarındaki Örencik kırsal mahallesinde, boş araziye dikilen 3 metre yüksekliğinde, 45 santimetre genişliğindeki metal cisim, görenleri heyacanlandırmıştı. Metal cismin üzerinde ise Göktürk alfabesiyle 'Gökyüzüne bak, ayı göreceksin' ifadesi yazılıydı.


Metal cismi gören mahalle sakinleri, durumu jandarma ekiplerine bildirmişti. Metal cismin etrafını güvenlik şeridi ile kapatan jandarma, metal cismi koruma altına almıştı.


Kim tarafından ve nasıl dikildiği halen belirlemeyen cisim, bir anda yerel ve ulusal medyada "Şanlıurfa'da monolit görüldü" diye servis edilmişti.


Her halinden yeni dikildiği, üzerindeki boyanın dahi tam olarak kuramadığı ve soba tenekesinden yapıldığı tahmin edilen cisim, bir anda Türkiye ve dünya gündemine düşmüştü.


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, esrarengiz cismi incelemiş ama konu hakkında bir açıklama yapmamıştı.


Esrarengiz bir şekilde ortaya çıkan metal cisim bu sabah saatlerinde bir anda ortadan kayboldu.


Metal cismin kim tarafından kaldırıldığı ile ilgili şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.


Monolit nedir?


Monolit, yekpare taş veya kayadan meydana gelen, görünüşte dağ benzeri bir jeolojik veya teknolojik, büyük boyutlu bir kitle olarak tanımlanıyor. Monolit'in, ABD ve bazı avrupa ülkelerinde görüldüğü iddia edilmişti. (İLKHA)


Bu haber 7140 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek