Göbeklitepe'de sıcak hava balonlar ilk kez havalandı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "tarihin sıfır noktası" olarak adlandırılan Göbeklitepe'de, Türkiye’nin ilk şekilli balonuyla sezonun ilk sıcak hava balon uçuşu gerçekleştirildi.

12 Temmuz 2021 - 15:05
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliğiyle Şanlıurfa'ya gelecek yerli ve yabancı turistlerin kentte farklı turistik aktivitelere katılarak konaklama gün sayısını artırmak, şehirde daha çok zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla salgın nedeniyle ara verilen uçuşlar tekrar başladı.

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe yakınlarında yapılan sezonun ilk uçuşuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan katıldı.

"Şanlıurfa balon uçuş merkezi olacak"

Türkiye’nin ilk şekilli balonuyla Şanlıurfa'yı havadan seyretmenin heyecanlı olduğunu ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Kurban Bayramı'ndan sonra balon uçuşları başlayacak. Turizm AŞ’nin balonu da altı ay sonra uçuşa geçmiş olacak. Şanlıurfa yeryüzü coğrafyası bakımından da çok özel bir şehirdir. Türkiye’nin kalbi Şanlıurfa’da atıyor. Turizmin kalbi Şanlıurfa’da atıyor. Otellerimizde rezervasyonlarımız iyi durumda s sonra Şanlıurfa büyük turizm zenginlikleri ve çeşitliliğiyle cazibe merkezi olacaktır" şeklinde konuştu.

İlk defa sıcak hava balon uçuşuyla tanıştığını aktaran Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, "Yeryüzüne gökyüzünden bakmak güzel. Şanlıurfa’ya Göbekitepe’ye sıcak hava balonunu kazandıran emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş daha önce yürüyerek gözlemlediğimiz ve yaşadığımız tarihi ve turist alanlarımızı şimdi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'ün girişimleriyle semalardan izleme fırsatı bulduk semalardan şahitlik etme fırsatı bulduk." dedi.

Sıcak hava balonu pilotu Bilge Ezel, Kapadokya'da uçuşları başlatığı dönemde duyduğu heyecanın aynısını Göbeklitepe'de yaşadığını belirtererek Göbeklitepe'nin sıcak hava balonu uçuşlarında "ikinci bir Kapadokya" olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ise yerli ve yabancı turistleri Şanlıurfa’ya davet ederek Türkiye’nin kalbinin Şanlıurfa'da attığını ifade etti.(İLKHA)

 
Bu haber 697 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek