Göbeklitepeyi Hacivat karagöz gösterisiyle tanıttılar

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde TÜBİTAK Bilim Fuarında öğrenciler, Göbeklitepeyi Hacivat ce Karagöz oyunuyla tanıttılar.

Göbeklitepeyi Hacivat karagöz gösterisiyle tanıttılar
31 Mart 2022 - 09:16
Siverek’te eğitim öğretim yapan Halit Gülpınar Ortaokulu tarafından düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) fuarından birbirinden önemli projeler katılımcıların beğenisine sunuldu. 2 gün açık kalacak olan fuarda, projeyi geliştiren öğrenciler, ziyaretçilere yaptıkları çalışmaları pratik ve sözlü olarak tanıtıyor.

Bilim fuarında dikkat çeken projelerden biri, 7. Sınıf öğrencileri Elif Özgeyik ve Ezra Özçınar tarafından geliştirilen proje ile 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihinin en büyük miraslarından biri olan ve UNESCO dünya mirası listesine giren Göbeklitepe Hacivat ve Karagöz oyunuyla tanıtılmaya çalışıldı. Katılımcılara tarafından yoğun ilgi ile karşılanan çalışma, öğrenciler tarafından ziyaretçilere tanıtıldı.

TÜBİTAK Bilim Fuarı ile ilgili açıklamada bulunan okul müdürü İbrahim Karakaş, "Öğrencilerimizin TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında hazırlamış olduğu 24 projeyi hem öğrenci velilerimize, hem Siverekli vatandaşlarımıza sunmak amacıyla fuarımızı açmış bulunmaktayız. Çalışmamız 2 gün sürecek, 2 gün boyunca mesai saatine kadar herkes gelip gezebilir. Çocuklarımız bu projeler ile kendilerine olan güvenleri artıyor, bununla beraber Bilim, Sanat, Sosyal ve Kültürel çalışmalarla tanışma fırsatı buldu. Bu çalışma sayesinde öğrencilerimiz her anlamda kendilerini ispatlamış oldu. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum." dedi.

Hacivat ve Karagöz oyunu tasarlayan öğrencilerden 7 sınıf öğrencisi Ezra Özçınar’da,” Projemizin ismi, Geçmişten Günümüze Milli Değerlerimiz ile Dünya UNUESKO miraslar listesine giren Göbeklitepeyi Hacivat ve Karagöz oyunu ile tanıtmak. Bu sayede insanlarımızı geçmişten günümüze değerlerimiz hakkında bilinçlendirmeyi amaçladık ve bu projeyle”
Özçınar kendilerine imkan verildiği taktirde, bu projeyi geliştirip dünyada tanıtabileceklerini belirtti.

 
Bu haber 730 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü