Gülpınar'dan Çakar'a tepki

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar, süper kupa maçının Şanlıurfa'da oynanmasına tepki gösteren spor yorumcusu Ahmet Çakar'a tepki gösterdi

Gülpınar'dan Çakar'a tepki
22 Şubat 2024 - 00:02
Türkiye Futbol Federasyonu Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılacak "Süper Kupa" maçının 7 Nisan tarihinde Şanlıurfa'da oynanmasına karar verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan TFF, "2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. kulüpleri arasında, 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.00'de Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacaktır." ifadelerine yer verdi.

Niye Urfa'ymış

Süper kupa maçının Peygamberler Şehri ve Türkiye'nin en güvenilir şehirlerinden olan Şanlıurfa'da oynanmasına tepki gösteren spor yorumcusu Ahmet Çakar, "Ah be Türkiye Futbol Federasyonu, siz hiç mi akıllanmadınız. Samsun, Ankara ya da İstanbul dururken niye Urfa? Suriye ile problem yaşadığımız, Ortadoğu'nun kazan gibi kaynadığı bu dönemde ya Suriye tarafından provakasyon amaçlı bir füze atılsa neler olabileceğini düşünmediniz mi ?'' talihsiz ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar, süper kupa maçının Şanlıurfa'da oynanmasına tepki gösteren spor yorumcusu Ahmet Çakar'a tepki gösterdi.

"Urfa'nın güvenlik sorunu yok"

Gülpınar, "Memleketim Şanlıurfa, hoşgörü ve misafirperverliği ile gönüllere taht kurmuştur. Ahmet Çakar'ın bahsettiği üzere şehrimizde güvenlik açısından provoke edilecek bir durum bulunmamaktadır.

Güzide şehrimiz böyle konularla değil; tarihi alanları, kültürel zenginlikleri, eşsiz mutfak lezzetleri ve misafirperverliği ile anılmalıdır.

Süper kupa finaline iştirak edecek takım ve taraftarlarımız misafirperver bir şekilde hoşgörüyle ağırlanıp güzel anılar ile Şanlıurfamızı hatırlayacaktır. Bundan emin olabilirsiniz." dedi.

Çakar'dan geri adım 

Gelen tepkiler üzerine Çakar paylaşımını sosyal medya hesabından silerken, Şanlıurfa'lılar Urfa'nın turizm imajını zedeleyen bu talihsiz açıklamanın ardından Çakar'ın tüm Urfalılardan özür dilemesini bekliyor.

GAPGündemi

Bu haber 4028 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti