Gülpınar'ın açıklaması neden önemli?

AK Parti'de önemli görevler yürüten M. Kasım Gülpınar'ın istifa iddiaları ve son gelişmelerle ilgili öğleden sonra açıklama yapması bekleniyor.

Gülpınar'ın açıklaması neden önemli?
23 Ocak 2024 - 11:35
AK Parti'de 4 dönem Şanlıurfa Milletvekilliği, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanlığı, Genel Başkan Danışmanlığı ve MKYK üyeliği gibi önemli görevler üstlenen M. Kasım Gülpınar'ın istifa ettiği ve başka bir partiden aday olacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Ulusal ve yerel basında yer alan bilgilere göre, Gülpınar'ın partisinden istifa ettiği ve Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkan adayı olacağı ileri sürüldü.

Şanlıurfa merkez ve ilçeleri başta olmak üzere İstanbul, Adıyaman, Mersin ve Diyarbakır gibi illerde ciddi bir kitlesi bulunan Gülpınar'ın yapacağı tercihin siyasi dengeleri değiştirebileceği ve kartların yeniden dağıtılabileceği öngürülüyor. Her seçim döneminde AK Parti'ye oy veren çok büyük bir kitlenin ne karar alırsa alsın Gülpınar'ın vereceği kararın arkasında duracağı düşünülüyor.

Gülpınar'ın partisindeki yozlaşmadan şikâyetçi olduğu konusu uzun süredir konuşuluyordu. Gülpınar, bu rahatsızlığını Fakıbaba'nın istifa sürecinde de hissettirmişti.

"Gerçek dostlara hasret kaldık"

2023 Haziran ayında sosyal medyada yayımlanan duygu yüklü kısa videosunda "gerçek dost" vurgusu yapan Gülpınar, "Gerçek dostumuzu da bir görelim bakalım. Biraz gerçek dostlara hasret kaldık. Her ne kadar kendilerini gizlemeye çalışsalar da gerçek düşmanları biliyoruz. Acaba gerçek dost kim? Ben gerçek dostlarımı görmek istiyorum, belki de yoktur onu da bilmiyoruz. Belki çok var zannediyoruz belki hiç yoktur. Allah bilir ama gerçek dost kadar güzel bir şey yok. Bu hayatta en değerli gerçek dosttur." demişti.

Son olarak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili yürütülen sürecinin kendisini rahatsız ettiğini açıkça belli eden Gülpınar'ın bu rahatsızlığını partinin en üst organlarına ilettiği ama karşılık bulmadığı iddia ediliyor.

Neden aday adayı olmadı?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığı için Mahmut Kaçar ve Mehmet Canpolat gibi Gülpınar'da aday adayı başvurusunda bulunmadı.

AK Parti'de her ne kadar aday olarak seçilmek için aday adayı başvuruları önemli bir aşama olsa da kesin bir kriter olarak görülmüyor.

Bu sebeple parti, halkın ve tabanın beklentilerini göz önüne alarak birilerine aday olması yönünde teklifte bulunabilir.

Gülpınar'da büyük bir kitle tarafından aday olarak görülmek istenmiş,
bu yönde genel merkeze  temayül ve yapılan anket çalışmalarında bir mesaj verilmişti. Bu mesajın Genel Merkez tarafından iyi okunmadığı anlaşılıyor.


Gülpınar, özellikle bu süreçte Urfa'nın Ak Partili 8 milletvekili ve dost gördüğü siyasi çevreler tarafından hiçbir destek görmemesi şaşkınlıkla karşılandı.

Parti için bu kadar emek veren ve arkasında büyük bir potansiyel bulunan bir ismin bu süreçte yalnız bırakılması Gülpınar'ı üzmüş ve yeni bir arayışa yönetmiş olabilir.

Gülpınar tüm merak edilenleri bu açıklama ile netliğe kavuşturacak.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 1149 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti