Gülpınar: Siverek'te hukuki süreci takip edeceğiz

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar, Siverek'te seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini ve hukuki sürecin devam ettiğini ifade etti.

Gülpınar: Siverek'te hukuki süreci takip edeceğiz
01 Nisan 2024 - 20:14



Yeniden Refah Partisi Siverek Belediye Başkan Adayı Hasan İzol, Siverek kırsalında bir sandıkta usulsüz oy kullanıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz etmişti.

Seçim sonuçlarının itiraz eden İzol taraftarları Siverek Adliyesi önünde toplanmıştı.

Siverek'teki seçim sonuçları ile ilgili olarak Siverek'e gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar, adliye önünde toplanan kalabalığa sağduyu çağrısında bulundu.
İzol ile birlikte kamera önüne çıkarak açıklama yapan Gülpınar, "Yoğun bir seçim sürecindeyiz. Dün de sabaha kadar Seçim Kurulu'ndaydık. Seçimin doğasında itirazlar, sıkıntılar, şüpheler olabilir. Bunların hepsini gidermek adına arkadaşlarımız bütün gayretleri gösteriyorlar. Avukat arkadaşlarımız hukuki süreci başlattılar. Bugünden itibaren hukuki süreç işliyor. Biz gittiği yere kadar hukuki bu süreci takip edeceğiz. Bir provokasyona mahal vermemek için de burada gerekli tedbirleri alıyoruz. İnşallah buradan bir provokasyonu çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Burada emek sarf eden bütün yetkililere de teşekkür ediyorum. Bunun neticesini beklemek lazım. Hepimiz hukuka ve kanuna saygılı bir şekilde bu süreci takip etmemiz ve beklememiz lazım. Urfa Büyükşehir Belediyesi açısından bir sıkıntı yok. Urfa Büyükşehir kesinleşti. Urfa'da sadece Siverek'te böyle bir sıkıntı var. Bunun da çözümünü hep birlikte takip edeceğiz ve neticeyi de en kısa zamanda alacağız diye düşünüyorum. Sonuçların bütün Urfa'ya hayırlı olmasını diliyorum. 
Bu haber 567 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te elektrik akımına kapılan şahıs hayatını kaybetti
Siverek'te elektrik akımına kapılan şahıs hayatını kaybetti
Siverek'te çok sayıda silah ele geçirildi
Siverek'te çok sayıda silah ele geçirildi