Gündüz: Okullarda dini eğitimden rahatsız olanlar var

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, okullarda öğrencilere yönelik manevi danışmanlık hizmeti verilmesinden rahatsız olanlara tepki gösterdi.

Gündüz: Okullarda dini eğitimden rahatsız olanlar var
15 Haziran 2023 - 14:12
Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) Projesi hayata geçirildi.

Proje ile öğrencilere millî, manevi, ahlâkî, insani, kültürel değerlerini benimseyen; çağın ve geleceğin becerileriyle, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen; bilime sevdalı, kültüre meraklı, akl-ı selim bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor.

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, bazı kesimlerin okullarda öğrencilere yönelik manevi danışmanlık hizmeti verilmesinden rahatsız olduğunu ifade etti.

ÇEDES'in öğrencilere fıtratındaki duyguları gerçekleştirmesi için fırsat alanı oluşturacağını ifade eden Gündüz, "Çocuklarımızın çevresinde edineceği güzel kazanımlar, onları geleceğe taşıyacak unsurlar olarak karşımıza çıkacaktır.  Projenin amacı çocuklarımızın fıtratına uygun dinî, ahlaki, millî, toplumsal ve geleneksel değerlerin aktarılarak yaşam biçimine dönüştürülmesidir. Proje kapsamında gerçekleştirecek her etkinlik bizi biz yapan değerleri öğrencilerimize aktarma noktasında önemli fırsatlar sunacaktır." şeklinde konuştu.

"Seçim bitince köhnemiş zihniyet eski alışkanlıklarına geri döndü"

Bazı kesimlerin okullarda "Manevi danışman" hizmeti verilmesinden rahatsız olduğunu belirten Gündüz, "Bu zihniyet;  dinle, maneviyatla, halkıyla, halkının değerleriyle barışamayan köhnemiş zihniyettir. Seçimden önce helalleşmek istediğini söyleyerek takiyye yapanlar, seçim geçince köhnemiş zihniyetine eski alışkanlıklarına dönen, halkının değerlerini ortaçağ zihniyeti olarak görenlerdir. Bu vatanı düşman işgalinden kurtaran Çanakkale ruhunu, Sütçü İmamları, Nene Hatunları unutan, unutturmak isteyenlerin ve paydaşlarının zihniyetidir. "diye konuştu.

Gündüz, bazı gazete ve haber sitelerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara "manevi danışman" adı altında imam, müezzin, vaiz atandığı yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

"Ailelerin çocuklarına din eğitimi vermesi Anayasal bir haktır"

İşbirliği protokolü kapsamında ilgili kurumlardan temsilciler belirlendiğine değinen Gündüz, "Protokolde okul müdürlüklerince uygun görülen ders saatlerinde il ve ilçe müftülüklerinin belirleyeceği üst düzey görevlilerin ‘Değerler Eğitimi’ vermesine imkân sağlamak veya bu derslerin saatlerinin bir kısmında konuşma yapmalarına kolaylık sağlamak’ ifadesi vardır. Bu çerçevede, velilerden ve öğrencilerden gelen talep üzerine ilahiyat fakültesi mezunu ve üst düzey pedagojik eğitim alan kişiler, okul müdürünün uygun göreceği saatte ve öğretmenlerin eşliğinde öğrencilerle görüşebilmektedirler.

Bu görüşmeler okul tarafından düzenlenen seminerler şeklinde olup, gelen kişiler konuşma yapmaktadırlar. Bazı haber sitelerinde, gazetelerde yer aldığı ve iddia ettiği gibi okullara imam, müezzin, vaiz ataması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Kaldı ki her ailenin anayasal olarak çocuğuna din eğitimi isteme hakkı vardır. Bu talebin nitelikli bir şekilde verilebilmesi için mekân ve nitelikli kadroya ihtiyaç vardır. Bu amaçla, amacına uygun bir eğitimin verilebilmesi için yapılan bu program, çocuklarımızı emin ellerle sağlıklı din eğitimi almasını sağlayacak bir projedir." dedi.

"ÇEDES, desteklediğimiz, uygun gördüğümüz ve devamlılığını talep ettiğimiz bir projedir"

Gündüz açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

 "Son günlerde çeşitli basın açıklamalarıyla ortalığı karıştırmayı hedefleyen bazı ideolojik sendikalar ve partiler, dinle ilgili her ne olursa içeriğini bilmeden ya da kasıtlı olarak konuyu Diyanet'in ve imam hatiplerin kapatılmasına bağlamayı alışkanlık haline getirmiştir. Bu zihniyet bilmeli ki bu millet milli manevi değerlerine de Diyanetine de şimdiye kadar sahip çıktı ve sahip çıkmaya da devam edecektir. ÇEDES Projesi desteklediğimiz, uygun gördüğümüz ve devamlılığını talep ettiğimiz bir projedir. Gençliğimizin ve geleceğimizin teminatı bu evlatlarımızın geleceği için atılan her adıma destek olmak ve gençliği zararlı akımların pençesine düşmekten muhafaza edecek her adım kıymetli ve değerlidir." 

GAPGündemi.com

Bu haber 378 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım