Günlük ortalama 4,9 milyon ekmek çöpe gidiyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de her yıl 18,8 milyon ton gıdanın çöpe gittiğini belirtti.

Günlük ortalama 4,9 milyon ekmek çöpe gidiyor
29 Nisan 2021 - 00:31

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, video konferans yöntemi ile "Gayrimenkul Sektör Seminerleri"ne katıldı.

Seminerde bir sunum gerçekleştiren Bakan Pakdemirli, tarımın büyümeye devam ettiğini belirterek "Tarım son 3 yıldır kesintisiz büyüyor." dedi.

Pandeminin geçen yıl tüm dünyada tarım ve gıda sektörünü olumsuz etkilediğine değinen Pakdemirli, "Avrupa ve Amerika'daki birçok ülkede, market kuyruklarını ve boş rafları hepimiz hatırlıyoruz. Türkiye olarak, pandemi sürecini Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde başarıyla yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz. Bakanlık olarak aldığımız tam 101 tedbir sayesinde gıda arzı ile ilgili hiçbir sorunla karşılaşmadık. Gıda tedarik ve lojistik zincirlerini doğru yönlendirdik, tarımsal üretimin kesintisiz devamını sağladık." ifadelerini kullandı.

Yaşanan gıda kayıp ve israfına da değinen Pakdemirli "Günlük olarak 4,9 milyon ekmeğin israf edildiğini görüyoruz. Üretilen sebze ve meyvelerin yüzde 50'sinde kayıp yaşanıyor. Hizmet sektöründe işletme başına yılda 4,2 ton gıda, 2 bin litre içecek israfı gerçekleşiyor. Yani ülkemizde, her yıl 18,8 milyon ton gıda çöpe gidiyor.  Bu da yaklaşık 625 bin çöp kamyonunun taşıdığı çöp miktarına denk geliyor. Dolayısıyla israf edilen gıdaların miktarını azaltmak için tüm gıda zinciri boyunca verimli çözümler üretmemiz gerekiyor. Biz de 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' dedik ve bir proje başlattık bu projeyle 21 milyon kişiye ulaştık." dedi. (İLKHA)

 
Bu haber 638 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış