30 BİN KİŞİLİK STADYUMDA İLK ANTRENMAN YAPILDI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAGalatasaray'da yeni stat yapımı ilk kez 12 yıl önce gündeme gelmişti ve hala gündemde. Şanlıurfa Stadı'nın yapımı ise nihayet 17 yıl sonra

30 BİN KİŞİLİK STADYUMDA İLK ANTRENMAN YAPILDI
29 Ağustos 2009 - 13:53
sona erdi

 

 


ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da, 17 yılda tamamlanan 30 bin kişilik 'Gap Arena Stadyumu'nun kapıları ilk kez açıldı. 17 yılda tamamlanan stad yapımı yılan hikayesine dönen Galatasaray'ın Seyrantepe stadını akla getirdi. Galatasaray'da yeni stat yapımı ilk kez 12 yıl önce gündeme gelmişti ve hala gündemde.
Galatasaray'ın stad projesi ilk kez 1997 yılında ciddi bir şekilde gündeme geldikten sonra yıllarca yine sürüncemede kaldı. Ali Sami Yen'in TOKİ'ye devredilip karşılığında Seyrantepe'de modern stat yapma projesi ise 2006 yılında resmen devreye girdi. Yani Cimbom'un yeni stat hayali 12 yıldır sürüyor. Proje başladıktan kısa bir süre sonra meydana gelen aksaklıklar yüzünden Seyrantepe ihalesi üst üste 5 kez iptal edildi. Bir aksilik olmazsa stadı TOKİ yapacak, bitiş tarihi ise henüz belli değil.

17 yıl önce stadi için harekete geçen Şanlıurfaspor'sa dün gece stadyumda ilk gece antrenmanını yaptı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Altu, stadın resmi açılışı için İspanya La Liga takımlarından Villareal’a teklif götürüldüğünü söyledi.
Beykapısı olarak adlandırılan bölgede 1992 yılında temeli atılan ve o dönemde Türkiye’nin bu alandaki en büyük projeleri arasında gösterilen stadyum inşaatı ödenek yetersizliğinden dolayı yıllarca bitirilemedi. Bölgede ‘Wembley Stadı’ olarak adlandırılan proje, 2006 yılında kaba inşaatının tamamlanmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredildi. Bu tarihte yapılan ihale ile tüm eksikleri giderilen ve ‘Gap Arena’ adı verilen stat için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün izni beklenmeye başlandı. 47 milyon liraya mal olan 26 bin 400 metre karelik alana kurulu 30 bin kişi kapasiteli GAP Arena Stadyumu'nda, 56 giriş ve çıkış kapısı, 4 soyunma odası, açık ve kapalı antrenman sahaları, tartan piste sahip 8 parkurlu atletizm pisti, antrenman salonları, naklen yayın odaları, toplantı salonları ve 3 bin araçlık otopark bulunuyor.

Bu haber 3048 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti