Bakan Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine müjdeyi verdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için mezuniyet kredisini 170 olarak belirlediklerini açıkladı.

Bakan Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine müjdeyi verdi
22 Ekim 2020 - 19:05

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerini sevindirecek haberi sosyal medya hesabından paylaştı.


Selçuk, Açık Öğretim Liseleri için 192 olan mezuniyet kredisini 170 olarak belirlediklerini açıkladı.


Selçuk, "Açık Öğretim Lisesi’nde okuyan öğrencilerimizin azmini ve hayallerini biliyoruz. Mezuniyet hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için yeni bir karar aldık. Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. " ifadelerini kullandı.


Açık Öğretim Lisesi sistemi nasıl çalışır


Açık Öğretim Lisesi sistemi;  uzaktan eğitim sistemine göre kurulmuş, sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulandığı eğitim sistemi. Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır.


Öğrenciler 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur. Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler.


Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. 


Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 olarak belirlendi.  Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. (İLKHA)


Bu haber 5739 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor