Bitlis Belediyesi'nden örnek davranış

Bitlis Belediyesi, cenaze yıkama ve kefenlemenin yanı sıra cenaze sahibinin ilk gün yemekleri ile çay ve şekerinin de belediye tarafından ücretsiz olarak karşılanacağını açıkladı.

Bitlis Belediyesi'nden örnek davranış
26 Mayıs 2019 - 12:49

Bitlis Belediyesi, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına cenazeyle ilgili her türlü hizmet ve desteği üstlendiğini duyurdu. Cenaze sahiplerinin acısına ortak olmak ve yükünü hafifletmek için belediyeden yeni bir adım geldi.


Gün ve saat gözetmeksizin tüm cenaze hizmetleri, artık belediyenin mezarlıklar müdürlüğü tarafından yürütülecek. Ayrıca cenaze yıkama, kefenleme ile cenaze sahibinin ilk gün yemekleri, çay ve şekeri belediye tarafından ücretsiz olarak karşılanacak.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, vatandaşlara acılı günlerinde onlara en iyi şekilde yardımcı olmak için böyle bir çalışmayı başlattıklarını belirtti.


Tanğlay, “Her şeyin en iyisine layık olan halkımıza hak ettiği değeri verebilmek amacıyla, her alanda olduğu gibi cenaze işlemlerinde de görev başındayız. Cenaze işlemleri noktasında bizler için mesai mefhumu söz konusu değildir. Halkımıza bir telefon kadar yakınız.” dedi.


Yeni uygulama halk tarafından memnuniyetle karşılandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haber 1918 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Kêwa
    4 yıl önce
    Halkımızın layık olduğu sadaka değil. Kültürü dili tarihi kimliği benliği onurudur

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor